sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Persoanele care prezintă simptome de viroză au acces interzis în penitenciare

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a luat noi măsuri de protecție împotriva coronavirusului, astfel, pentru a proteja personalul și deținuții, nu mai permit vizita rudelor care prezintă afecțiuni respiratorii. De asemenea, cei care au fost în zone contaminate vor amâna vizita la penitenciar.

ANP cere rudelor deținuților să amâne vizita la persoana aflată în penitenciar, dacă au călătorit, începând cu luna februarie, în țări unde au fost confirmate infectări cu COVID-19, dar și dacă știu că au intrat în contact cu persoane care au tranzitat sau au călătorit, în aceeași perioadă, în țări unde a fost confirmată epidemia.

Persoanele care au febră, tușesc, au dificultăți respiratorii, dureri musculare sau stări de oboseală nu vor avea acces la persoane aflate în detenție, anunță reprezentanții ANP.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„În situația imposibilității amânării vizitei, din motive obiective, persoanele care se află într-una din situațiile anterior menționate sunt rugate să se prezinte la Direcțiile de Sănătate Publică competente, accesul în unitățile de detenție realizându-se doar pe baza unui aviz medical de specialitate, care să infirme existența unui eventual risc și care să ateste că starea de sănătate le permite interacțiunea cu alte persoane”, informează ANP.

ANP menționează că măsurile luate au caracter temporar.

Politica