vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Spânzurați pentru viol în grup, în India

În New Delhi, capitala Indiei, o instanţă a programat pe 20 martie execuţia a patru condamnaţi pentru un viol în grup soldat cu moartea victimei, relatează Agerpres.

Tribunalul din Delhi a hotărât ca Mukesh Singh, Vinay Sharma, Pawan Gupta şi Akshay Thakur să fie spânzuraţi la ora locală 05:30 (00:00 GMT) în penitenciarul din Tihar.

În decembrie 2012, bărbații au violat o studentă de 23 de ani, într-un autobuz, iar fata a decedat din cauza rănilor. Cazul a fost revoltător pentru public și a provocat manifestaţii uriaşe în India, ceea ce a făcut ca autorităţile să înăsprească legislaţia împotriva violenţelor sexuale şi să prevadă proceduri judiciare mai rapide. Astfel de infracţiuni sunt adesea muşamalizate în societatea indiană.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În primă instanță, în 2012, au fost arestați şase suspecţi. Cel care ar fi fost liderul agresorilor a murit în închisoare, iar sursele oficiale au declarat că s-a sinucis. Unul dintre violatori, minor la data comiterii faptei, a beneficiat de o reducere a pedepsei şi a fost eliberat după trei ani.

Mama fetei decedate a declarat agenţiei Press Trust of India că „lupta va continua până vor fi spânzuraţi”.

Pedeapsa capitală nu este o decizie frecventă în India, de obicei se înclină către închisoarea pe viaţă. Ultima execuţie prin spânzurătoare a avut loc în 2015.

Politica