vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Bătrân mușcat de un câine maidanez, transportat la Spitalul Horezu

Unul dintre beneficiarii Centrului de Îngrijire şi Asistenţă Bistriţa, care este diagnosticat cu shizofrenie, a fost atacat de câini şi rănit destul de serios la un picior. Este vorba despre un bătrân în vârstă de 78 de ani, care a fost transportat cu o ambulanţă la Spitalul Horezu.

Potrivit informaţiilor primite de la DGASPC Vâlcea, incidentul a avut loc în jurul orei 07.30, când bătrânii se deplasau către sala de mese, ce se află la circa 100 de metri de clădirea în care sunt cazaţi. Unul dintre beneficiari, care este diagnosticat cu shizofrenie, a luat-o înaintea celorlalţi, fără a fi însoţit. Pe drum, el a fost atacat de câini şi rănit destul de serios la un picior. Bătrânul de 78 de ani a fost transportat cu o ambulanţă la Spitalul Horezu.

„Da, este adevărat că incidentul a avut loc în drum spre cantină. De obicei, beneficiarii sunt însoţiţi de angajaţi, însă în această dimineaţă bătrânul a luat-o înainte. Din fericire, starea sa nu este gravă, însă nici situaţia nu este de neglijat”, a declarat Jana Diaconu, directorul adjunct al DGASPC Vâlcea, pentru gazetavalceana.ro.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Se pare că situația maidanezilor agresivi din acea zonă este cunoscută de ceva vreme, iar conducerea DGASPC Vâlcea susţine că a făcut zeci de adrese către Primăria Costeşti pentru a se rezolva situaţia, însă fără niciun rezultat.

„Din păcate, frecvent se întâmplă asta acolo. Nu putem face mare lucru cu aceşti câini, pentru că ne sar ONG-urile în cap. Avem adrese multe către Primărie. Încercăm peste tot. I-au mai castrat, i-au mai cărat angajaţii, însă se întorc. Problema e şi gardul, pentru că nu putem construi, nefiind terenul nostru. Cantina nu se află în centru, iar beneficiarii parcurg vreo sută de metri până acolo pe un drum comun cu Şcoala Specială. O să facem adresă şi la Poliţie” a mai spus directorul adjunct al DGASPC Vâlcea, potrivit sursei citate.

Politica