Jandarmii vâlceni au desfășurat activități preventiv-educative în școli

Cadre militare din Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Vâlcea au desfăşurat activităţi preventiv-educative, în cadrul proiectului ,, Prevenirea delincvenţei juvenile. Acțiunile au avut loc în luna februarie, la un număr de peste zece instituţii de învăţământ, unde au participat elevi de toate vârstele. Totul s-a petrecut într-o manieră deschisă, astfel încât elevii să se simtă în largul lor şi să interacţioneze mai uşor cu jandarmii.

„Pe parcursul întâlnirilor, jandarmii le-au prezentat elevilor teme cu caracter educativ-preventiv referitoare la siguranţa personală, aspecte de interes cu privire la misiunile jandarmeriei, prevenirea faptelor cu violenţă în şcoli, identificarea problemelor cu care se confruntă elevii, absenteismul şcolar, consumul de droguri şi alcool, precum şi găsirea mijloacelor adecvate de soluţionare a acestora”, spun reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vâlcea.

Personalul Jandarmeriei Vâlcea desfăşoară asemenea activităţi prin programele proprii de acţiune, precum şi în baza parteneriatelor educaţionale încheiate cu instituţii de învăţământ preuniversitar din judeţul Vâlcea, astfel încât elevii să cunoască cadrul legislativ pe anumite domenii de interes, reducându-se astfel numărul faptelor de natură să afecteze siguranţa şi liniştea acestora, precum şi a activităţii educative.

Populare

Recomandări

S-a surpat din nou o porțiune din DN 7 Râmnicu Vâlcea – Sibiu

Serviciul Rutier din cadrul IPJ Sibiu a informat miercuri...

ANM: Cod portocaliu de ninsori şi viscol, în Gorj și Vâlcea

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare...

Un copil de 7 ani, internat cu o boală extrem de rară

Un copil în vârstă de 7 ani care suferă...