joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Au sunat alarmele în județul Vâlcea: IGSU va desfășura lunar astfel de exerciții 

Locuitorii județului Vâlcea au auzit semnale de alarmare, miercuri, 4 martie, în intervalul orar 10.00-11.00. De asemenea, în funcție de caracteristicile tehnice, au fost testate și echipamentele care permit transmiterea mesajelor de avertizare vocală către populație.

„IGSU va desfășura lunar exerciții pentru testarea și verificarea sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă. În toate județele țarii au loc exerciții pentru verificarea funcționării mijloacelor de alarmare a populației, în vederea centralizării permanente a datelor privind starea de operativitate a echipamentelor de înștiințare, avertizare și alarmare, precum și pentru pregătirea continuă a autorităților administrației publice locale”, transmite ISU Vâlcea.

Începând cu luna august a anului 2017, în prima zi de miercuri a fiecărei luni, în intervalul orar 10.00 – 11.00, sunt acționate sirenele de alarmare publică existente la nivel național. Simulările vizează atât verificarea echipamentelor care pot fi acționate în mod centralizat (simultan), cât și a celor cu acționare locală.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica