vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

„Un golan care scrie o carte de cercetare”. Liviu Stan a lansat volumul „Conversații cu un general”

Liviu Stan a lansat, alături de Cristian Troncotă, volumul „Conversații cu un general. În dialog cu prof. univ. dr. General de Brigadă SRI (rtr.) Cristian Troncotă privind perioada 1989 – 2019”. Evenimentul a avut loc vineri, la Biblioteca Județeană din Craiova.

„Un golan care scrie o carte de cercetare”, așa cum lui Liviu Stan îi place să spună, a reușit să pună pe file o poveste despre România, despre cum a fost și cum ar fi trebuit să fie, despre Ministerul de Interne, despre marii spioni, despre marile trădări suferite de statul român, despre marile erori ale structurilor sale și, nu în ultimul rând, despre eroii nerecunoscuți și adevărurile neștiute.


„Este o carte foarte importantă. Este rezultatul unei cercetări de peste 6 ani, concentrată într-o muncă de un an și două luni, cu implicarea a 17 persoane care au fost alături de mine. M-au ajutat, s-au implicat în acest proiect. Cartea <<Conversații cu un general>> este o carte ce poate fi studiată în orice școală militară. Este o carte sociologică, o carte de strategie, dar cu siguranță este o carte ce nu trebuie tratată din punct de vedere politic. Vreau să precizez că are documente atașate, are o stenogramă a C.I.A. desecretizată. Este fascinantă acea stenogramă. Lasă foarte multe semene de întrebare și, implicit, oferă și foarte multe răspunsuri”, a transmis Liviu Stan.

Policlinica Buna Vestire Craiova


Pentru Liviu, „Conversații cu un general” nu reprezintă doar o carte sau un studiu la care a muncit ani de zile, „Conversații cu un general” este ca un moment sau poate ca un buchet de momente ce-l duc pe autor cu gândul către cea mai mare slăbiciune, tatăl lui.


„Din punct de vedere personal, cartea <<Conversații cu un general>> reprezintă mult mai mult decât o cercetare. Reprezintă foarte mult pentru că îmi amintește de momentele în care mergeam cu tata spre Sibiu, să mă văd cu domnul general. Au fost momente foarte importante pentru mine. Pentru că nu am petrecut atât de mult timp cu el, pe cât ar fi trebuit, îmi găseam mereu tot felul de momente. Pot să spun că tata a fost omul pe care l-am respectat și, cu siguranță, acum pot să spun că a fost marea mea slăbiciune. Cartea <<Conversații cu un general>> probabil că vine într-un moment tragic, dar este o lucrare foarte adâncă, foarte compactă. Am convingerea că demontează orice studiu generat de politica mercenariatului ideologic anti-românesc. Pentru mine este o formă  de datorie față de România, față de cercetare în sine”, a mai spus Liviu Stan.
Nu a fost singura carte ce, începând de vineri, și-a făcut loc în ochii cititorilor.  În cadrul aceleiași întâlniri, volumul „Trădarea se cuibărise demult în D.S.S. Dialoguri despre cum era supravegheată instituția Securității regimului comunist în România” a fost și el lansat, avându-i drept autori pe Constantin Aioanei și Cristian Troncotă.

Politica