joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Și celălalt adjunct șef al Poliției Județene, destituit din funcție!

A refuzat să-și dea demisia de onoare dar a fost dat afară din funcție pe ușa din dos, așa cum și venise! Și celălalt adjunct al șefului Inspectoratului Județean de Poliție Mehedinți, comisar șef Adrian Claudiu Dichis a fost destituit din funcție. În locul său mai marii din IGPR au numit un polițist integru și de mare valoare, un om cu pregătirea necesară, cu multă carte.  Concret, este vorba de o „Doamnă de Fier” cu grad de comisar șef și doctorat obținut prin muncă asiduă, pe nume Sofia Stoian, un adevărat profesionist care anterior a ocupat funcția de prim adjunct al șefului IPJ Caraș-Severin. Doamna comisar șef doctor Sofia Stoian lucrează în Poliția Română din anul 1989 și are o experiență vastă în acest domeniu. Și-a construit o reputație profesională pas cu pas, numai prin muncă cinstită, singurul  deziderat al dumneaei fiind meritocrația. Așa că polițiștii misogini din cadrul IPJ Mehedinți n-au de ce să-și facă griji sau să se considere umiliți că vor fi conduși de o femeie. Doar cei puturoși sau mânjiți, da, vor avea  probleme mari dacă nu se vor cuminți și nu vor pune osul la muncă. Cei cinstiți și muncitori vor vedea că doamna comisar-șef Sofia Stoian îi  apreciază și promovează doar pe criterii de integritate și meritocrație. Dumneaei nu suportă polițistul lingușitor și pilos, lucru poate greu de crezut în mintea unor polițiști din IPJ Mehedinți precum Dichis sau Dumitrășconiu, dar pe deplin adevărat.

Scurt CV al „Doamnei  de Fier” din poliție Sofia Stoian
Comisarul-șef doctor Sofia Stoian a fost încadrată în rândurile Poliției Române din anul 1989 și a ocupat de-a lungul timpului funcțiile de ofițer specialist cercetare penală, șef birou Cercetare Penală la Poliția Municipiului Reșița, șef birou și ulterior șef serviciu al Serviciului de Investigare a Fraudelor, șef serviciu în cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice. În anul 2019, comisarul-șef Sofia Stoian a fost numită adjunct al șefului IPJ Caraș-Severin și a condus chiar pentru scurt timp Poliția Caraș-Severin, în perioada în care șeful IPJ de la acea vreme, comisarul șef Viorel Avram s-a aflat în concediu medical. Comisarul-șef Sofia Stoian are vârsta de 51 de ani și este originară din judeţul Alba. Prin muncă cinstită a obținut doctoratul în domeniul Ordine Publică și Siguranță Națională, la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, din București.

„Înălbitorul de Dosare Penale” a ținut cu dinții de scaunul nemeritat
La început, cu circa o săptămână de zile în urmă, a fost dat afară din funcție  unul dintre cei doi adjuncți ai șefului IPJ Mehedinți numiți interimar de pe vremea guvernării PSD. Este vorba de comisarul șef Sabin Dumitrășconiu  care a fost înlocuit în funcție cu comisarul-șef Raminel Ștefan Bibu, fost șef al Serviciului de Ordine Publică din cadrul IPJ Mehedinți. Văzând că vine valul schimbării, comisarul șef Adrian Claudiu Dichis, celălalt adjunct al șefului IPJ Mehedinți a băgat capul în pământ ca struțul și nu și-a dat demisia de onoare. Nicidecum. A ținut cu dinții de scaunul nemeritat în care se proțăpise până a fost dat afară și trimis înapoi la munca de jos, la fel ca Dumitrășconiu.
Nu trebuie uitat faptul că cei doi „siamezi”, foști adjuncți ai șefului IPJ Mehedinți, comisar șef Sabin Dumitrășconiu și comisar șef Adrian Caludiu Dichis, au stat nemeritat în aceste funcții mai bine de 3 ani de zile. Concret, cei doi, nu numai că nu au dat concurs pe post, ci au refuzat cu încăpățânare și neobrăzare să se prezinte la astfel de examene. Au fugit ca dracu` de tămâie de examenul pe post, ori din neștiință de carte, ori dintr-o crasă aroganță bazată pe susținere politică. Și astfel timp de circa 3 ani de zile, cei doi șefi din IPJ Mehedinți au ținut-o din interimat în interimat, fără concurs pe post, adică nemeritat. Acum însă, în sfârșit, celor doi „șmecheri” cu epoleți li s-a înfundat și nu le-a mai mers: au fost zburați din funcții, o meritau pe deplin, o știau și ei. Nu trebuie uitat că „Înălbitorul de Dosare Penale”, comisarul șef Adrian Dichis, sau mai bine zis „Groparul de Dosare Penale”, are în CV-ul său o „bravură”, o faptă de „eroism”, care va rămâne veșnic în analele poliției. În trecutul său nu prea îndepărtat, polițistul Dichis are la activ îngroparea și albirea dosarului penal al unui politician evazionist care este vicepreședinte la PSD Mehedinți, primar pe viață în comuna Prunișor și om putred de bogat, cu afaceri derulate prin interpuși. Este vorba de celebrul Nandi Covlea. Acest primar PSD, hoț de voturi la referendum, a votat ilegal de 25 de ori pentru demiterea lui Traian Băsescu, adică a introdus ilegal în urna de vot, cu un tupeu de neimaginat, 25 de buletine de vot pentru demiterea președintelui de atunci, infracțiune pedepsită cu până la 7 ani de închisoare. În pofida probelor evidente din dosar, în loc să propună trimiterea în judecată a mahărului PSD, polițistul Dichis a propus soluția de scoaterea de sub urmărire penală de parcă ar fi fost avocatul lui și nu anchetatorul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica