vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Kosovar,prins că muncea la negru la Strehaia

Polițiștii de la imigrări din Mehedinți în cooperare, în urma unei acțiuni întreprinse pe linia prevenirii și combaterii muncii nedeclarate a străinilor, au depistat un bărbat din Republica Kosovo, care desfășura activități lucrative fără aviz de angajare, la o societate comercială din orașul Strehaia. Pe numele acestuia a fost emisă decizie de returnare de pe teritoriul României și va fi instituită măsura de interzicere a intrării în România pentru o perioadă de 6 luni. Polițiștii Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al județului Mehedinți, în cooperare cu polițiști din cadrul Poliției Orașului Strehaia, au efectuat, la data de 24 februarie a.c., o acțiune pentru prevenirea și combaterea muncii nedeclarate a străinilor, pe raza de competență.

Astfel, în urma controlului efectuat la o societate comercială, cu obiect de activitate producerea și comercializare produselor de panificație, polițiștii au depistat un bărbat, în vârstă de 42 de ani, din Kosovo, care desfășura activități lucrative fără aviz de angajare.

Urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au emis pe numele său decizie de returnare prin care s-a stabilit obligația de a părăsi teritoriul României în cel mult 15 zile, iar la ieșirea din țară va fi institutită măsura de interdicție a intrării în România pentru o perioade de la 6 luni.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, la finalizarea verificărilor, față de societatea comercială se vor dispune măsurile legale conform prevederilor O.G. nr. 25 din 26 august 2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.

Acțiunile desfășurate de polițiști urmăresc asigurarea ordinii și siguranței cetățeanului prin exercitarea unui control permanent asupra respectării legalității șederii în România a străinilor, precum și combaterea migrației ilegale și a muncii nedeclarate.

Facem apel către toţi cetăţenii străini de pe raza judeţului şi contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniu, invitându-vă să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale, la sediul biroului sau vizitând site-ul public la adresa www.igi.mai.gov.ro.

Politica