joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Spațiile și hotelul din incinta noului Stadion Municipal din Târgu Jiu, scoase la licitație

Consilierii locali din Târgu Jiu au aprobat studiul de oportunitate în privința scoaterii la licitație a spațiilor din incinta Stadionului Municipal. Este vorba de un hotel cu 40 de camere și mai multe spații comerciale. 

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a precizat că spațiile vor fi licitate separat, chiar dacă exista și soluția de a fi concesionate în bloc: „Vorbim de spațiile comerciale, dar și de hotel și spațiile aferente. Fiecare spațiu va fi licitat în mod separat și hotelul la fel. Cred că această modalitate este corectă. Nu poți scoate la licitație toate aceste suprafețe în aceleași condiții. Poate doar la spațiul din față se poate pune o condiție de «brand» sau de o anumită categorie de produse, pe când hotelul intră într-o altă categorie și trebuie să pui alte condiții“.

Conducerea Primăriei Târgu Jiu a hotărât că nu este normal ca o parte din camerele hotelului să fie păstrate pentru cazarea sportivilor, pentru că trebuie să se desfășoare o activitate privată.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Am plecat pe ideea că ar fi foarte bine dacă am avea zece camere pentru a le aloca activității sportive, dar, pe de altă parte, m-am gândit cum este un hotel administrat trei sferturi de o companie privată și un sfert de către Primăria Târgu Jiu. Nu este normal. Acolo trebuie să se desfășoare o activitate privată și sunt convins că din banii pe care o să-i obținem ne permitem să-i cazăm pe sportivii de la CSM și în alte locații“, a mai spus primarul Romanescu.

Potrivit spuselor edilului șef din Târgu Jiu, mai multe firme ar fi interesate de închirierea anumitor spații și hotelul.

„Sunt multe societăți care s-au interesat, dar până la faza de licitație drumul este extrem de lung. Cel puțin pentru spațiile din față și pentru hotel vor fi mai multe oferte care se vor face. Sunt atractive. Acest hotel deține o parcare și asta probabil că este un alt element care reprezintă un atu“, a completat Marcel Romanescu.

Politica