joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Romii din Sadova intraţi în carantină, anchetați de poliție

Trei persoane din Dolj, care s-au întors recent din Italia, au fost băgate în carantină într-un centru special amenajat în Craiova. 

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dolj se vor dispune măsurile legale în cazul în care se va constata că sunt întrunite elementele constitutive ale vreunei fapte de natură infracțională sau contravențională.

„Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public, referitoare la faptul că 3 persoane, din Sadova, care ar fi sosit din Italia în ultima perioadă, ar fi declarat autorităţilor că s-au aflat în alte regiuni decât cele din care ar fi venit în realitate, vă comunicăm următoarele: la nivelul IPJ Dolj au fost dispuse verificări cu privire la aspectele pe care cele 3 persoane le-ar fi prezentat autorităţilor. În cazul în care se va constata că sunt întrunite elementele constitutive ale vreunei fapte de natură infracţională sau contravenţională, poliţiştii vor dispune măsurile legale”, au transmis reprezentanţii IPJ Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Trei persoane din Sadova, care au venit din zona Lodi din Italia pe cale terestră şi nu au declarat acest lucru, au fost plasate în carantină, a declarat, în noaptea de luni spre marţi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj, Ludmila Prunariu.

„Dintre persoanele care au ajuns pe cale terestră în judeţul Dolj, trei persoane din Sadova nu au declarat iniţial că vin din regiunea Lodi, nu au spus exact unde şi cum. Nu au nici o simptomatologie, sunt persoane sănătoase, vor sta în carantină pentru 14 zile”, a declarat azi-noaptea Ludimila Prunariu, director DSP Dolj.

Întrebată dacă cele trei persoane vor fi sancţionate, şefa DSP Dolj a răspuns că poliţiştii sunt cei care vor lua măsuri, în funcţie de constatări şi a sfătuit populaţia să declare adevărul.

Politica