joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Trei gorjeni s-au autoizolat după ce s-au întors din Italia

Mulți români stabiliți în Italia au început să-și facă bagajele și să se întoarcă în țară de teama coronavirusului. Printre aceștia se numără și 3 gorjeni: o familie care s-a întors duminică seara în municipiul Târgu-Jiu din Italia, dar se pare că nu din cele 11 zone afectate de virus. Totuși, aceștia s-au autoizolat. Pe lângă cele trei persoane mai există și un cetățean chinez. Acesta s-a autoizolat până pe data de 3 martie.

Reprezentanții Ministerului Sănătății transmit că fac tot posibilul ca acest virus să fie ținut sub control. Prefectul Cristinel Rujan îi asigură pe gorjeni că la nivelul județului Gorj nu sunt motive de îngrijorare: „La nivelul județului Gorj nu sunt motive de îngrijorare. Nu sunt cazuri care să implice o intervenție. Instituțiile publice implicate sunt pregătite să intervină. Lucrăm la o procedură operațională la nivelul județului”.

Virusul se transmite aerogen, iar simptomele sunt diferite de la persoană la persoană. În privința spațiilor adecvate pentru procesul de carantină, asta în cazul în care apar cazuri, prefectul de Gorj spune că există 70 de locuri, în trei locații.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Am discutat despre identificare unor spații adecvate pentru a se realiza procesul de carantiare în cazul în cazul în care apare o persoană sau mai multe persoane care vin dintr-o zonă în care s-a instituit carantina, unde s-a declarat epidemie. În momentul acesta nu avem nici un astfel de caz. Aceste spații sunt stabilite la un anumit nivel, cam 70 de locuri, urmând ca ele să fie extinse dacă evoluția va fi una negativă”, a mai spus Prefectul Cristinel Rujan, pentru radiotargujiu.ro.

Politica