UPDATE/ Weekend de primăvară în Craiova. ANM: Prognoza meteo în următoarele zile

UPDATE/ Weekend de primăvară în Craiova. ANM: Prognoza meteo în următoarele zile

UPDATE/ Weekend de primăvară în Craiova

La sfârşitul acestei săptămâni, în Craiova se vor înregistra temperaturi de primăvară, conform ANM. Dacă vineri vom avea o minimă de -2 grade şi o maximă de 9 grade, sâmbătă mercurul din termometre va urca până la 15 grade Celsius, iar în timpul nopţii nu va coborî sub 6 grade. Duminică maxima termică înregistrată la Craiova va fi de 16 grade, temperatură ce se va menţine şi luni.

—————————-

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) anunță că, marţi, 28 ianuarie, în vestul, nordul şi centrul ţării cerul va fi mai mult noros şi mai ales spre seară şi în cursul nopţii pe arii extinse vor fi precipitaţii în general moderate cantitativ. 

Acestea vor fi mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare la munte, mixte în Maramureş şi în Transilvania şi predominant sub formă de ploaie în Crişana şi Banat. În restul teritoriului, înnorările vor fi temporare şi numai pe arii restrânse, îndeosebi noaptea, se vor semnala ploi slabe. Izolat vor fi posibile depuneri de polei.

Temporar, cu precădere noaptea, vântul va avea intensificări la munte spulberând sau viscolind ninsoarea pe creste, precum şi în Banat, Crişana, local în Maramureş şi Transilvania, iar la cote mai reduse şi în celelalte regiuni. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 şi 12 grade, iar cele minime, în general, între -2 şi 5 grade. Pe arii restrânse, mai ales la începutul intervalului, în zonele joase se va semnala ceaţă.

Miercuri, 29 ianuarie, se anunţă vânt puternic în mare parte din ţară. Cerul va fi temporar noros şi se vor semnala precipitaţii slabe, pe arii extinse în zonele de munte unde vor predomina ninsorile, local mixte în nord şi centru, iar noaptea şi în vest şi pe arii restrânse, mai ales sub formă de ploaie, în restul teritoriului. Izolat vor fi condiţii de polei. Vântul va avea intensificări temporare în majoritatea zonelor, cu viteze mai mari, în general între 55 şi 65 km/h în Transilvania, Moldova şi Dobrogea, iar la munte va sufla tare, cu rafale de peste 80…90 km/h, în special în Carpaţii Orientali şi de Curbură, spulberând sau viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime, mai ridicate decât în mod caracteristic datei, vor fi cuprinse între 0 şi 11 grade, iar cele minime între -3 şi 3 grade, mai scăzute în depresiuni. Izolat vor fi condiţii de ceaţă.

Joi, 30 ianuarie,  vântul puternic va fi prezent în majoritatea zonelor, iar cerul va fi temporar noros. Se vor semnala precipitaţii cu caracter local, mai ales sub formă de ninsoare la munte şi în regiunile nord-vestice şi predominant sub formă de ploaie în vest şi cu totul izolat în rest. Pe spaţii mici vor fi condiţii de polei. Vântul va avea intensificări temporare în majoritatea zonelor, cu viteze mai mari în sud-vest şi nord-vest, iar la munte, în special pe creste, va sufla tare spulberând sau viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 şi 10 grade, iar cele minime între -7 şi 3 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei. Cerul va fi temporar noros, dar probabilitatea de precipitaţii va fi redusă. Vântul va sufla în general moderat ziua, dar va slăbi în intensitate noaptea. Temperatura maximă va fi de 7…9 grade, iar cea minimă de -5…-3 grade.