Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Director de şcoală, schimbat din funcţie, după un control ISJ

Publicat

pe

Directorul Liceului „Ion Ghe. Roşca“ Osica de Sus a fost schimbat din funcţie după un control desfăşurat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt, în urma unor sesizări de la profesori.
Directorul Tony Tanislav ocupa funcţia cu delegaţie şi a fost schimbat din funcţie în urma hotărârii adoptate de Consiliul de Administraţie al IŞJ Olt  vineri, 17 ianuarie 2020, imputându-i-se printre altele comunicarea defectuasă cu membrii colectivului profesoral şi neîndeplinirea sarcinilor care îi revin, scrie adevărul.ro. Dascălii i-au reproşat că nu a făcut demersuri pentru a obţine acreditare pentru profilul „uman”.

Colegii acestuia au reclamat că nu face demersuri pentru a obţine acreditarea ARACIP pentru profilul Uman, în condiţiile în care preferinţele elevilor s-ar îndrepta preponderent către acest profil.

„La sfârşitul lunii octombrie – începutul lunii noiemnbrie, profesorii de la acest liceu au făcut  grevă pentru că acest domn director nu demara procedura de acreditare a uneia din specializările pe care ei le aveau acolo. La sfârşitul lunii decembrie, înainte de sărbători, am primit o sesizare din partea unui grup de profesori de la acest liceu, care semnalau aceste aspecte, lipsa de comunicare între domnul director şi cadrele didactice. Am fost pe teren, am verificat cu încă o doamnă inspector, am constatat că ceea ce spuneau oamenii este adevărat. Am luat la verificare documentele, platforma pe care se încarcă documentele ARACIP, am constatat că cele care erau încărcate erau foarte vechi, altele nu existau, era clară lipsa de preocupare pentru realizarea acestei sarcini pe care trebuia s-o ducă la bun sfârşit. Am stat de vorbă cu oamenii, în faţa oamenilor a recunoscut că nu comunică şi că are probleme de acest gen“, a declarat, pentru sursa citată, inspectorul şcolar general al IŞJ Olt, prof. Dana Ţîrcomnicu

În locul acestuia a fost numită Mihaela Marin.

Acesta nu este singurul director de şcoală care rămâne fără funcţie, şefa ISJ Olt, declarând pentru adevărul.ro: „Am o grămadă de sesizări la mapă“, a mai spus şefa IŞJ.

Directorul Şcolii Gimnaziale „Mihai Eminescu“ din Corabia şi-a prezentat demisia, de curând. Şefa ISJ susţine că schimbările nu sunt politice.

Continue Reading