Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Gorj. Modernizarea Căii Eroilor, abandonată înainte de începere

Publicat

pe

Modernizarea Căii Eroilor pare abandonată înainte de a începe lucrările. Cu toate că ordinul de începere a lucrărilor este dat de anul trecut, nimic nu semnalează faptul că acestea vor începe prea curând, cu toate că vremea a fost favorabilă.

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a spus că s-a stabilit cu firma executantă din Italia, care a câștigat licitația ca să lucreze doar atunci când condițiile meteorologice vor fi corespunzătoarea, potrivit igj.ro

Cu toate acestea, primarul Romanescu dă asigurări că lucrările vor fi finalizate în termenul stabilit: „Am discutat cu cei de la firma de construcții și s-a stabilit să nu se lucreze sub nicio formă în perioada în care vremea este potrivnică. Acum nu știu exact care este situația, dar ei au garantat că lucrarea va fi gata anul acesta și se vor încadra în termenul asumat fără niciun fel de probleme”.

Primarul a mai precizat că există posibilitatea alocării de la bugetul local a fondurilor necesare pentru continuarea lucrărilor pe tronsonul cuprins între Biserica Sfinții Apostoli și Parcul Coloanei.

Proiectul de modernizare a Căii Eroilor, strada care leagă operele lui Brâncuși. Această arteră este o axă care face parte din Ansamblul Monumental Calea Eroilor. Proiectul are o valoare de aproximativ două milioane de euro și constă în transformarea străzii Calea Eroilor într-una preponderent pietonală, pentru ca vizitatorii să poată circula între operele lui Brâncuși. Astfel, pavimentul va fi din granit, iar iluminatul va fi unul special. De asemenea, proiectul realizat de arhitectul Dorin Ștefan, unul dintre cei mai apreciați din România, prevede realizarea unei împrejmuiri pentru a da aspectul de unitate și pentru a masca gardurile caselor.

Proiectul presupune și o serie de modernizări în Parcul Central.

Continue Reading