Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Polițiștii gorjeni au confiscat 5 tone de articole pirotehnice

Publicat

pe

Polițiștii gorjeni au desfășurat acțiuni pentru verificarea legalităţii desfăşurării operaţiunilor cu articole pirotehnice, de către persoanele fizice şi juridice, în perioada sărbătorilor de iarnă. Oamenii legii au demarat 126 de acţiuni şi controale, toate în baza Planului de acţiune național ,,FOC DE ARTIFICII 2019”.

La declanşarea acţiunii existau 24 de societăţi comerciale autorizate pentru executarea  jocurilor de artificii cu articole pirotehnice şi pentru operaţiuni de comercializare a articolelor pirotehnice, care deţineau în stoc cantitatea de 93 kg articole pirotehnice de categoria I.

Astfel, au fost constatate 27 infracțiuni de nerespectare a regimului materiilor explosive, iar peste 5 tone de articole pirotehnice tip petarde şi baterii au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

Cu ocazia celor 126 de acţiuni şi controale efectuate de polițiști, au fost identificate 31 de persoane, care desfăşurau operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept, au fost efectuate 10 percheziții domiciliare pe raza municipiului Târgu Jiu, orașului Rovinari, comunele Bâlteni și Bengești Ciocadia, fiind constatate 27 infracțiuni de nerespectare a regimului materiilor explozive, faptă prevăzută de Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive, fiind indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor peste 5 tone de articole pirotehnice tip petarde şi baterii”, se arată în comunicatul IPJ Gorj.

La nivelul județului Gorj au fost avizate 25 de jocuri de artificii, iar cu ocazia verificărilor efectuate de polițiști, privind corespondența articolelor pirotehnice existente în teren, cu cele din documentația de avizare a jocurilor, nu au fost constatate nereguli.

Continue Reading