joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ucraina investighează mai multe posibile cauze ale prăbușirii avionului la Teheran: terorismul ori atacul cu o rachetă

Autoritățile ucrainene au anunțat joi că investighează mai multe cauze posibile ca fiind motivul pentru care avionul cu 176 de persoane la bord s-a prăbușit miercuri dimineață, la scurt timp după ce a decolat din capitala Iranului, transmite CNN. 

Două dintre cauzele investigate sunt terorismul și atacul cu o rachetă, scrie digi24.ro

Șeful consiliului național de securitate și apărare, Oleksiy Danilov, a publicat astăzi pe Facebook un mesaj în care afirmă că are loc o întâlnire cu autoritățile iraniene, în care „sunt studiate” mai multe cauze ale prăbușirii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Acestea includ inclusiv teoria că avionul a fost lovit de o rachetă aeriană. Și alte teorii sunt luate în calcul, precum posibilitatea ca avionul să se fi ciocnit cu o dronă sau cu „un alt obiect zburător”. De asemenea, mai sunt înaintate variante precum probleme tehnice ale motorului sau o explozie la bordul avionului, care să fi avut loc ca urmare a unui act terorist.

În raportul inițial al anchetatorilor se arată că aeronava a luat foc înainte de contactul cu solul.

Sunt în continuare informații contradictorii și speculații cu privire la cauzele care au dus la prăbușirea avionului. La început, presa iraniană controlată de stat a anunțat că a fost o eroare tehnică, iar Ucraina a exclus un atac cu rachete. Însă oficiali din ambele țări au retras declarațiile și au spus că nu vor să speculeze cu privire la cauze.

Prăbușirea a avut loc la câteva ore de la atacul cu 22 de rachete al Iranului asupra a două baze militare americane din Irak, în urma căruia nu au fost înregistrate victime.


Politica