Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Mehedinţi. Popescu spre Georgescu: “Aladine nu te mai fă de ruşine!”

Publicat

pe

Politicenii de la Mehedinţi au început anul 2020, unul electoral, în „forţă”. Ministrul Economiei şi Energiei, Virgil Popescu, (PNL) l-a acuzat pe preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, social-democratul Aladin Georgescu, că răspândeşte ştiri false, după ce acesta a distribuit un articol de presă din care reiese că preţul energiei creşte din această lună. Disputa a avut loc pe facebook.

“Consumatorii casnici şi IMM-urile vor plăti facturi, în medie, cu 1,8% mai mari în acest an din cauza legii care exceptează de la plata certificatelor verzi marea industrie, potrivit studiului de impact aflat la dispoziţia ANRE. La acest procent se adaugă majorarea de 0,26% deja anunţată de ANRE la sfârşitul anului trecut, provenită din liberalizarea pieţe de energie electrică pentru casnici şi majorarea tarifelor de distribuţie, ceea ce duce ca majorarea tarifului la curent din acest an să se apropie de 2% în acest an.

Prima factură în care se va evidenţia distinct impactul legii care exceptează marea industrie de la plata certificatelor verzi este februarie, legea producând efecte de la 1 ianuarie”, este parte din textul distribuit pe facebook de Aladin Georgescu, fiind vorba despre o ştire publicată de economica.net.

Virgil Popescu a reacţionat, tot pe facebook: „Liderii PSD au început să fie răspândaci de fake news-uri! În loc să îşi vadă de concediul de bugetar de lux, aşa cum îi şade bine unui social democrat, preşedintele PSD Mehedinţi (care face parte şi din conducerea colectivă a PSD – aia “reformată” cică) minte că se majorează preţul facturilor la energie electrică. Şi cum anunţa el asta? Cu o ştire din ianuarie 2015! Când, apropo, domnule Aladin la guvernare era tot PSD, nu PNL! În orice caz, stimaţi români aşa cum am anunţat şi eu, dar şi ANRE, preţul la energie electrică nu va fi majorat de la 1 ianuarie 2020! P.S. Aladine nu te mai fă de ruşine!”.

Continue Reading