joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Sârb prins în vamă cu peste 1650 de monede din Patrimoniul Cultural Național

Poliţiştii de frontieră şi inspectorii vamali din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I au descoperit ascunse, într-un autoturism, 1.645 de monede și diferite obiecte istorice, susceptibile a face parte din Patrimoniul Cultural Naţional, pe care un cetăţean sârb intenţiona să le introducă ilegal în ţară.

Bărbatul, în vârstă de 69 ani, a fost oprit pentru control sâmbătă seara.

În urma controlului specific, echipa comună formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali a descoperit, ascunsă şi nedeclarată, în bagajele bărbatului, cantitatea totală de 1.645 de monede și diferite obiecte istorice, care sunt susceptibile a face parte din Patrimoniul Cultural Naţional.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de Biroul Vamal Porţile de Fier I, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de introducerea pe teritoriul statului român, precum şi deţinerea, comercializarea, organizarea de expoziţii sau orice operaţie privind circulaţia bunurilor culturale imobile, care fac parte din patrimoniul cultural al unui stat străin, conform dispoziţiilor legale ale statului respectiv şi care au fost exportate ilegal conform art. 85, alin. 1, din Legea 182/2000 privind protejarea patrimoniului cultural naţional mobil, la finalizare fiind luate măsurile legale care se impun”, potrivit Poliției de Frontieră.

Politica