Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Mehedinți: Mahării de județ, Popescu și Georgescu, au ajuns dușmani, de la bani: ,,Să vă fie rușine că răspândiți știri false!”

Publicat

pe

Președintele PNL Mehedinți, Virgil Popescu, deputat și ministru al Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, a ajuns la cuțite cu președintele PSD Mehedinți și al CJ Mehedinți, Aladin Georgescu, din cauza banilor.

În timp ce Georgescu susține că cei de la PNL au început tăierile bugetare cu banii de la copiii cu handicap, Popescu spune că Georgescu răspândește știri false cu bună știință.

Într-o postare pe o rețea de socializare președintele CJ Mehedinți și al PSD Mehedinți, Aladin Georgescu, anunță următoarele: ,,PNL A ÎNCEPUT TĂIERILE BUGETARE CU BANII COPIILOR CU HANDICAP – Decizia Guvernului PNL de a tăia banii copiilor cu handicap este incalificabilă! Constat că ceea ce s-a întâmplat în Mehedinți, s-a întâmplat în mai multe județe. Mai exact, după trei ani în care județul Mehedinți a primit fonduri importante de la Guvernul PSD, ne trezim acum cu o rectificare bugetară negativă, cu minus 183. 000 lei. Ceea ce este incredibil este că banii au fost tăiați de la capitolul ”Drepturile copiilor cu cerinţe educaţionale speciale care frecventează învăţământul special”, mai exact sumele care presupun alocația zilnică de hrană, bani pentru îmbrăcăminte, încălțăminte, etc. Aș vrea să înțeleg cum s-a luat această decizie și cum s-a gândit Guvernul PNL să taie tocmai banii celor care au cea mai mare nevoie de ei. Deja avem semnale de la instituțiile în care învață copiii cu cerințe educaționale speciale, că nu se vor descurca până la sfârșitul anului dacă le sunt diminuate fondurile”, a anunțat președintele CJ Mehedinți, Aladin Georgescu.

Popescu: ,,Să vă fie rușine că răspândiți știri false!”

De cealaltă parte, președintele PNL Mehedinți, Virgil Popescu, susține că în realitate lucrurile stau cu totul altfel: ,,Președintele CJ Mehedinți, Aladin Georgescu, a luat bani de la copii și acum vine și dă vina pe Guvernul PNL! Să vă fie rușine că răspândiți informații false! Și, totodată, nu admiteți că nu ați cerut. NU S-A TĂIAT NIMIC. Mai mult chiar, potrivit informațiilor furnizate de CJ Mehedinți există și rezerve! Așa că nu pot să mă întreb de ce răspândește președintele CJ Mehedinți informații false? Oare pentru a acoperi o problemă?”.

Virgil Popescu mai spune că va solicita Ministerului Finanțelor Publice și ministerului Muncii și Protecției Sociale să efectueze un control la Consiliul Județean Mehedinți pentru a verifica cum s-a cheltuit banul public destinat plății drepturilor copiilor cu cerințe educaționale speciale care frecventează învățământul special.

Continue Reading