miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Control cu supraveghere video în autobuze

Controlorii RAT Craiova vor fi dotați cu sisteme de supraveghere video, în maxim o lună, după cum au precizat reprezentanții societății de transport public din oraș. Decizia achiziționării unor astfel de sisteme a fost luată după ce o studentă a acuzat că a fost agresată de doi controlori, însă reprezentanții RAT spun că și angajații lor sunt agresați.

Sorin Manda, administratorul public al Craiovei, a declarat că vor fi achiziționate șase camere video pentru echipele de controlori ai RAT Craiova.
„În perioada următoare fiecare controlor va avea montată o cameră de luat vederi pe el, pentru a putea prezenta și situațiile celelalte în care controlorii sunt bătuți, înjurați, hărțuiți. Sunt trei-patru astfel de cazuri pe zi. Sunt grupuri de 40.000 de persoane, pe rețelele de socializare, în care se pune poza colegilor noștri controlori și se pun tot felul de epitete, înjurături și amenințări. Sunt 12 controlori la RAT, iar impactul financiar va fi de 4.000 de lei. Sunt șase camere, pentru că vor fi șase echipe”, a afirmat Manda.
Marcel Tănăsescu, directorul RAT Craiova, a precizat că angajații societății care au fost agresați au depus plângeri la poliție: „Sunt destul de dese aceste agresiuni. Avem controlori care au fost bătuți și care au depus plângere la Secția 3 Poliție, la Secția 4. Au certificate medicale scoase”.
În ceea ce privește plângerea depusă la poliție de o tânără care ar fi fost agresată de controlorii RAT, Tănăsescu a spus: „Subiectul este în analiză, urmează partea cu comisia de disciplină. Prima parte presupune note informative scrise de către cei implicați în eveniment și săptămâna viitoare se întrunește comisia de disciplină să analizeze punctul de vedere al angajaților. Ținând cont de cele expuse și prezentate pe rețele de socializare, se va lua o decizie”.
Reamintim că o studentă din Craiova a făcut o sesizare la poliție, afirmând că a fost hărţuită şi agresată de controlorii RAT Craiova. Tânăra a şi filmat o parte din incident şi a trimis imaginile deputatului PNL, Nicolae Giugea.

Deputatul PNL, Nicolae Giugea, a publicat pe pagina sa de facebook povestea fetei.
„Am primit de la o studentă din Craiova acest film care surprinde abuzurile comise de controlorii RAT. Fata a uitat abonamentul acasă, iar când a fost controlată, a cerut permisiunea să primească de acasă o copie a buletinului pentru a se verifica dacă are sau nu abonament. După ce au coborât, controlorii au devenit agresivi și au făcut comentarii cu tentă sexuală la adresa ei. Când fata a început să filmeze, controlorii au lovit-o și scuipat-o.
Nu este prima dată când primesc sesizări despre comportamentul de derbedei al controlorilor de la RAT, dar acum acesta este și probat. Victima a depus plângere la Poliție, iar conducerea RAT tace mâlc. Solicit primarului Mihail Genoiu să declanșeze de urgență o anchetă la RAT. În caz contrar înseamnă că aprobă acest comportament descalificat al angajaților RAT”, a scris Giugea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La Poliţie, fata a precizat că ar fi fost trasă de păr şi împinsă de controlori, afirmând că vrea să se ia doar măsuri contravenţionale împotriva celor doi.
„Polițiștii Secției 1 Politie Craiova au fost sesizați de o tânără de 18 ani, cu privire la faptul că aceasta a fost agresată și jignită de un bărbat și o femeie, care făceau parte dintr-o echipă de control ce acționa pe traseul de deplasare al unui autobuz din Craiova. În cauză, polițiștii au deschis o anchetă în vederea lămuririi stării de fapt și a identificării tuturor persoanelor implicate, urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun”, a afirmat Cosmin Grădinaru, purtător de cuvânt al IPJ Dolj.

Politica