vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Control la SCJU Craiova

Corpul de control al ministrului Sănătăţii a făcut zilele acestea verificări la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova, la solicitarea PNL, ori USR, pentru că reprezentanţi ai ambelor partide au anunţat că vor cere acest lucru.

PNL a reclamat lipsa căldurii în spital, care însă este în curs de rezolvare, dar şi faptul că salariaţii spitalului nu primesc vouchere de vacanţă, nefiind fonduri pentru acestea.
Un deputat USR de la Cluj a venit în Craiova să prezinte un raport al Ministerului Sănătăţii, raport al controalelor făcute anul trecut şi în urma cărora spitalul a şi fost amendat. Pe de altă parte, acesta a reclamat, între altele, faptul că în curtea unităţii medicale se află moloz.
După afirmaţiile deputatului USR, conducerea SCJU Craiova a venit cu precizări:
„Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova se află în plin proces de reabilitare, modernizare și înlocuire a echipamentelor uzate. Unitatea de Primiri Urgențe se află și ea într-un proces de reabilitare și extindere pentru a putea satisface mai bine cerințele pacienților care se prezintă de urgență la spital. Procesul de reabilitare a spitalului se realizează din fonduri europene alocate pentru proiectele de reabilitare a infrastructurii sanitare și face parte din Programul Cadrul de Conformare, anexă a Autorizației sanitare de funcționare a spitalului. Datorită acestor lucrări, circuitele deșeurilor au suferit modificări, cu aprobarea Serviciului Supraveghere și Prevenire a Infecțiilor asociate Asistenței Medicale. Acest circuit nu intersectează circuitul pacienților și nici pe cel al vizitatorilor, deoarece respectă programul de vizită a bolnavilor. De aceea este recomandat ca aparținătorii să respecte cu strictețe programul de vizită.

În ceea ce privește vestiarele angajaților spitalului, locația acestora urmează să intre într-un amplu proces de reabilitare cu fonduri de la Consiliul Județean Dolj, în a cărui proprietate se află clădirea spitalului. Acestă lucrare este prevăzută a începe în anul 2020, după reabilitarea nodului central al spitalului. În felul acesta se va putea finaliza lucrarea de renovare și reabilitare a celui mare mare spital de urgență din Oltenia. Menționăm faptul că aceste vestiare sunt incluse în programul de curățenie internă a spitalului, dar nerespectarea de către personalul sanitar a normelor de igienă și curățenie este prevăzută cu sancțiuni în Regulamentul de Ordine Interioară.
Deșeurile rezultate din dezmembrarea/dezasamblarea echipamentelor casate, precum și elementele de mobilier înlocuite cu ocazia reabilitării și modernizării secțiilor spitalului sunt depozitate temporar în curtea spitalului.
În baza HG 841/1995 Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova a organizat licitație publică pentru valorificarea acestor deșeuri. Licitația a fost adjudecată de o firmă, dar contractul cu aceasta nu a putut fi semnat de către spital deoarece s-a constatat că aceasta a prezentat o declarație pe propria răspundere ce s-a dovedit a fi falsă, cu privire la absența datoriilor la bugetul de stat. Ca urmare s-a anulat și s-a inițiat o nouă licitație, în conformitate cu legislația în vigoare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Menționăm că Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova este instituție publică, iar conducerea acestuia dorește o transparență totală, atât a planului de management, cât și a deciziilor ce implică activitatea medicală.”

Marţi, Corpul de control al ministrului Sănătăţii a venit la SCJU Craiova pentru a face verificări. Rezultatele controlului nu au fost făcute publice până la închiderea ediţiei.

Politica