joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Burse pentru 10.000 de elevi

Consilierii locali ar urma să aprobe, în şedinţa de astăzi, alocarea de burse şcolare pentru aproape 10.000 de elevi. Este vorba despre burse de performanţă, ori de merit, dar şi de burse sociale.

9.662 de elevi din Craiova ar urma să primească în acest an şcolar burse şcolare de la autoritatea locală. Aproape 5.000 dintre ei ar urma să beneficieze de burse sociale.
„Propunem spre aprobare Consiliului Local al Municipiului Craiova cuantumul şi numărul de beneficiari pentru fiecare categorie de bursă, după cum urmează: 1.011 burse de performanţă reprezentând 3% din numărul elevilor înscrişi la cursurile cu frecvenţă din învăţământul preuniversitar de stat în cuantum de 145 lei/lună; 1.778 burse de merit reprezentând 8% din numărul elevilor înscrişi la cursurile din învăţământul gimnazial, liceal sau profesional în cuantum de 110 lei/lună; 2.000 burse de studiu reprezentând 9% din numărul elevilor înscrişi la cursurile din învăţământul gimnazial, liceal sau profesional în cuantum de 90 lei/lună; 4.873 burse sociale reprezentând 12% din numărul elevilor înscrişi la cursurile cu frecvenţă din învăţământul preuniversitar de stat în cuantum de 80 lei pentru elevii din învăţământul preşcolar, primar şi gimnazial şi 90 lei/lună pentru elevii din învăţământul liceal, din care: burse medicale pentru toți elevii îndreptăţiţi (conform solicitărilor înaintate de către unităţile de învăţământ); burse pentru persoane defavorizate”, se arată în raportul ce însoţeşte proiectul propus spre aprobare consilierilor locali.
Anul trecut, suma achitată de Primărie pentru bursele şcolare a fost de circa 2.510.136 lei.

Politica