Conecteaza-te cu noi

Dolj

Apel amânat pentru craioveanul care a lovit cu maceta în cap un șofer

Publicat

pe

Curtea de Apel Craiova a amânat, luni, procesul craioveanului de 26 de ani care a lovit cu maceta în cap un şofer de 37 de ani, tot din Craiova, şi a fugit, pentru observarea motivului suplimentar de apel formulat de reprezentantul Parchetului. Inculpatul a fost condamnat la 1 an și 1 lună închisoare cu executare pe fond. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, care l-au trimis în judecată pentru tentativă de omor, au stabilit că, la volanul unui Porsche Cayenne, craioveanul l-a blocat în trafic, pe pasajul suprateran din Craiova, pe linia de tramvai, pe celălalt şofer, care conducea un Cielo, a luat din maşină o macetă cu care l-a lovit în cap, fără să ţină cont că victima era în maşină cu soţia şi cei doi copii minori, apoi a dispărut. S-a predat abia după ce hotărârea prin care Tribunalul Dolj a emis mandat de arestare preventivă în lipsă, pe numele său, a rămas definitivă, pe 6 februarie, anul trecut.

Judecătorii Curții de Apel Craiova au hotărât, la termenul de luni, 9 septembrie a.c., să amâne pentru sfârșitul lunii procesul craioveanului care a lovit cu maceta în cap un șofer, pe pasajul suprateran din Bănie: „Pentru ca apărătorul inculpatului să observe motivul suplimentar de apel formulat de reprezentantul parchetului”, se arată în hotărârea instanței.
Reamintim că, la sfârșitul anului trecut, judecătorii de la Tribunalul Dolj l-au condamnat pe Alexandru Radu Orbuleţu, craioveanul care a lovit cu maceta în cap un şofer, pe pasajul suprateran, la o pedeapsă de 1 an și 1 lună închisoare cu executare: „Aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea la care se adaugă sporul de o treime din cealaltă pedeapsă stabilită, așa încât inculpatul va executa pedeapsa de 1 an și 1 lună închisoare. Deduce din pedeapsa închisorii aplicată inculpatului durata arestării preventive și a arestului la domiciliu de la 06.02.2018 la zi și menține măsura arestului la domiciliu dispusă față de inculpat. Respinge cererea de înlocuire a măsurii arestului la domiciliu cu măsura arestării preventive. Admite acțiunea civilă promovată în cauză de partea civilă Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova și obligă inculpatul la plata către partea civilă a sumei de 1.021,51 lei actualizată cu indicele de inflație de la data de 26.01.2018 și până la data plății efective. Constată că între inculpat și partea civilă Olaru George Florin a fost realizat acordul de mediere din 04.07.2018 în baza contractului de mediere nr. 001/04.07.2018. Cu apel”, se arată în sentința Tribunalului Dolj.

Alexandru Radu Orbuleţu, în vârstă de 26 de ani, a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la omor şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au reţinut în rechizitoriu faptul că, „pe 26.01.2018, în jurul orei 18.00, în timp ce se deplasa pe pasajul suprateran, din apropierea hotelului Ramada, din Craiova, la volanul autoturismului marca Porsche Cayenne, cu numărul de înmatriculare B 121 KEV, inculpatul Orbuleţu Alexandru Radu a avut un incident în trafic cu persoana vătămată O.G.F. (n.r. – Olaru George), care conducea autoturismul marca Daewoo Cielo, pe care l-a determinat să pătrundă cu autoturismul pe linia de tramvai, după care l-a blocat. Inculpatul Orbuleţu Alexandru Radu a coborât din autoturism şi s-a deplasat către autoturismul persoanei vătămate, adresându-i injurii, după care s-a deplasat la autoturismul său, din care a luat o macetă cu care l-a lovit o singură dată, în zona capului pe O.G.F. (Olaru George Florin), cauzându-i o plagă tăiată-despicată de 7 cm, transversală, în vertex, cu fractură parietală stânga. Inculpatul a urcat la volanul autoturismului şi a părăsit locul faptei, sustrăgându-se urmăririi penale până la data de 06.02.2018, când s-a prezentat la sediul Secţiei 1 Poliţie Craiova, după ce, la data de 02.02.2018 judecătorul de drepturi și libertăţi din cadrul Tribunalului Dolj emisese mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, în lipsa inculpatului”.
George Olaru (37 de ani) a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, unde a rămas internat în perioada 26 – 29 ianuarie a.c., medicii legişti stabilind că a suferit leziuni traumatice pentru vindecarea cărora a necesitat 40-45 zile de îngrijiri medicale. Procurorii au mai reţinut faptul că inculpatul nu a ţinut cont de copiii şi soţia victimei, aflaţi în Cielo, nici de blocarea traficului în zonă: „urmare a incidentului produs, soţia persoanei vătămate şi cei doi copii ai acestora, în vârstă de 4 şi, respectiv 6 ani, care se aflau în autoturismul persoanei vătămate, s-au alarmat, totodată, circulaţia vehiculelor şi a tramvaielor fiind blocată pe timpul incidentului, producându-se astfel tulburarea ordinii şi liniştii publice”. Procesul a început în luna iunie, iar la începutul lui iulie 2018 Orbulețu a fost plasat în arest la domiciliu.

Alexandru Radu Orbulețu a făcut apel împotriva sentinței Tribunalului, dosarul s-a înregistrat la Curtea de Apel Craiova, instanță care l-a plasat sub control judiciar, impunându-i o serie de obligații: Pe durata controlului judiciar, inculpatul Orbuleţu Alexandru Radu trebuie să respecte următoarele obligaţii: – să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; – să informeze, de îndată, instanţa de judecată cu privire la schimbarea locuinţei; – să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa, I.P.J. DOLJ, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. Obligă inculpatul ca pe durata controlului judiciar să nu depăşească limita teritorială a judeţului Dolj, decât cu încuviinţarea prealabilă a instanţei.
Următorul termen de judecată este pe 27 septembrie.

Continue Reading