vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Muncitorii de pe Platforma Chimică, în stradă

Sute de muncitori de pe Platforma Chimică din Râmnic au ieşit, marţi, în stradă pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de anunţatele disponibilizări făcute de Ciech Soda.
Sindicaliştiii de la „Sodistul” din cadrul Ciech Soda România, „Chimistul” din cadrul Chimcomplex Borzeşti – filiala Vâlcea, Sindicatul „2015 CET” din cadrul CET Govora, sindicatele din Federaţia „Salroca” din cadrul Societăţii Naţionale a Sării şi Cartel ALFA – filiala Vâlcea au anunţat că până joi, inclusiv, vor avea loc o serie de marşuri şi mitinguri pe principala arteră de circulaţie din oraş şi în faţa principalelor instituţii judeţene – Consiliul Judeţean şi Prefectura Vâlcea.
Conducerea Ciech Soda România a anunţat că pe 18 septembrie va începe procesul de oprire al instalaţiilor de producţie din Râmnicu Vâlcea, sute de oameni fiind în pericol să îşi piardă locul de muncă. Motivul luării acestei decizii a fost, conform reprezentanţilor companiei, majorarea preţului aburului industrial de către furnizorul CET Govora, societate aflată în insolvenţă.
70 dintre cei 600 de angajaţi ai fabricii de sodă din Râmnicu Vâlcea au anunţat, la începutul acestei luni, că au acceptat oferta companiei de plecare voluntară, informează Agerpres, arătând şi că într-o situaţie dificilă fiind şi CET Govora care, după ce în urmă cu câteva luni a pierdut principalul excavator din cariera Alunu, a redus la jumătate producţia de cărbune necesară funcţionării termocentralei, iar cei aproximativ 1.600 de salariaţi sunt trimişi în şomaj tehnic prin rotaţie.

Politica