Încă un drum prăfuit, în asfaltare

Încă un drum prăfuit, în asfaltare

Un lot din proiectul celor 112 kilometri drumuri judeţene din Mehedinţi intră în lucru, au anunţat reprezentanţii administraţiee mehedinţene.
Președintele Consiliului Județean (CJ) Mehedinți, Aladin Georgescu, a semnat contractul pentru execuția lucrărilor de reabilitare și modernizare a DJ607, pe tronsonul Strehaia (intersecție cu DN 67A) – Grozești – limita județ Gorj. Este vorba despre 26 de kilometri de drum judeţean – Lotul 5 al proiectului care vizează un număr total de 112 kilometri.
„Este un moment important pentru mine întrucât acesta este cel mai amplu proiect de reabilitare și modernizare a infrastructurii rutiere din Mehedinți din ultimii 30 de ani, la care s-a muncit foarte mult la Consiliul Județean și iată, lucrurile se concretizează.
Locuitorii din zonă și cei care tranzitează această porțiune știu cât de importantă este investiția. Drumul nu a fost niciodată asfaltat și este brăzdat de gropi care făceau foarte dificilă circulația. Le-am promis oamenilor din Grozești că vom asfalta acest drum iar lucrările încep în perioada următoare.
La semnarea contractului a fost prezent primarul comunei Grozești, domnul Gheorghe Coman, domnia sa fiind foarte mulțumit că drumul va fi modernizat”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.
Traseul drumului ce va fi modernizat, conform contractului, în 36 luni, traversează localitățile: Strehaia, Cârceni, Grozești, Șușița și Păsărani.
În perioada imediat următoare, se va semna contractul pentru execuția Lotului 1: DJ 562A: Gruia (intersecția cu DN 56C) – Pătulele – Cioroboreni – Vânjuleț Rogova (intersecția cu DN 56A) 25,793 km, mai arată reprezentanţii CJ Mehedinţi.
Potrivit acestora, pentru celelalte trei loturi se face evaluarea ofertelor, iar contractele se vor semna imediat ce această procedură se va încheia.
„Sunt drumuri foarte importante pentru toți locuitorii din județul Mehedinți, care traversează 12 comune și un oraș – Strehaia.
Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020 și are o valoare de aproape 214 milioane lei”, mai menţionează reprezentanţii administraţiei judeţene.