joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ALDE Dolj: Sunt necesare măsuri coerente în sistemul public de sănătate

Dr. Amelia Drăcea, vicepreşedinte ALDE Dolj: Solicităm ca valoarea punctului pentru Ambulatoriul de Specialitate să fie cel puțin egală cu valoarea punctului pentru Medicina de Familie”

Sistemul de sănătate din România are resurse pentru a depăși dificultățile cu care se confruntă dacă decidenții politici vor lua măsuri clare, coerente, menite să asigure predictibilitate și stabilitate în domeniu.

ALDE vrea ca modificările privind indicatorii de performanță să fie implementate cât mai repede în sistemul medical public din România, iar evaluarea performanței în fiecare spital să fie făcută la sânge, fără niciun fel de precondiționări de ordin politic.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Orice întârziere în depolitizarea managementului unităților medicale și în respectarea strictă a criteriilor de performanță poate costa foarte scump atât sistemul în sine dar mai ales pe principalii beneficiari ai acestuia – pacienții.

Credem de asemenea că se impune o justă abordare, din perspectiva finanțării, a medicinei de specialitate în raport cu medicina primară/de familie.

Nu este normal ca valoarea punctului de consultații la medicina de specialitate să rămână la 2,8 lei în vreme ce valoarea punctului de consultații la medicina primară să crească la 3,5 lei. În opinia noastră este o anomalie procedurală care va genera disfuncționalități majore”, apreciază Dr. Amelia Drăcea, vicepreședinte ALDE Dolj.

ALDE susține finanţarea superioară a Ambulatoriului de Specialitate, cel puţin la nivelul Medicinei de Familie și credem că prin dialog acest obiectiv poate deveni realitate.

În același timp cerem finalizarea normelor pentru contribuția personală a pacientului conform modificărilor aduse legii 95 /2006.

Biroul de presă ALDE Dolj

Politica