luni, martie 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ministrul apărării, la Craiova şi Deveselu. „Armata trebuie să aibă în dotare cele mai performante echipamente”

Ministrul apărării naţionale, Gabriel Leş a efectuat, în zilele de 16 şi 17 iulie, o vizită de documentare în unităţi militare din Craiova şi la Deveselu, anunţă ministerul de resort, într-un comunicat de presă. În urma vizitelor, Leş a concluzionat că buna funcţionare a scutului antirachetă este importantă, iar „armata trebuie să aibă în dotare cele mai performante echipamente pentru a-şi îndeplini obiectivele şi misiunile asumate în cadrul NATO şi al parteneriatului strategic cu SUA”.

Conform comunicatului menţionat anetrior, vizita a debutat marţi, 16 iulie, la sediul comandamentului Brigăzii Multinaţionale Sud-Est şi a continuat la Spitalul Clinic de Urgenţă Militar „Dr. Ştefan Odobleja”, din Craiova.
„În cadrul unui briefing, ministrul Leş a fost informat, de către echipa de conducere a comandamentului brigăzii, despre noile proiecte de infrastructură – o clădire nouă pentru sediul unităţii, o sală de sport ultramodernă şi o parcare supraterană, şi despre misiunile pe care brigada la îndeplineşte în cadrul Alianţei Nord-Atlantice şi Armatei României.
Ministrul apărării naţionale a apreciat întreaga activitate a personalului unităţii. „Element central a Prezenţei Înaintate Adaptate a NATO pe flancul estic, dar şi contributor semnificativ la Prezenţa Înaintată Adaptată, Brigada Multinaţională de Sud-Est devine, de la an la an, un reper important în comunitatea NATO”, a spus ministrul apărării naţionale.
La Spitalul Clinic de Urgenţă Militar „Dr. Ştefan Odobleja”, ministrului Leş i-au fost prezentate proiectele de infrastructură ce urmează a fi realizate pentru îmbunăţirea şi dezvoltarea de noi capabilităţi medicale în garnizoana Craiova şi stadiul procesului de achiziţie de aparatură şi dispozitive medicale. În timpul întâlnirii cu personalul instituţiei medicale, Gabriel Leş s-a arătat încântat de faptul că tot mai mulţi cetăţeni din zonă au încredere în spitalul militar şi vin să se trateze în această unitate medicală de elită”, se arată în document.

Miercuri, Leş a fost la Avioane Craiova. Într-o întâlnire cu conducerea fabricii el a precizat că
„la nivelul M.Ap.N. se lucrează la documentaţia necesară demarării programului de modernizare a aeronavelor IAR 99 Şoim”, potrivit Ministerului. Tot miercuri, ministrul a avut discuţii la sediul Centrului de Cercetări şi Încercări în Zbor Craiova, aflat în subordinea M.Ap.N.

Uletrior, Leş şi ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, s-au întâlnit cu personalul român şi american al Bazei 99 Deveselu.
„Ministrul Leş a apreciat contribuţia esenţială a Bazei Militare 99 Deveselu la Scutul Antirachetă al NATO şi colaborarea excelentă între militarii români şi americani, care „are un scop comun, deosebit de important pentru apărarea teritoriului României şi al aliaţilor săi din NATO: buna funcţionare a sistemului antirachetă amplasat aici”.
În partea a doua a zilei, ministrul apărării naţionale a avut o întrevedere cu reprezentanţi ai conducerilor unităţilor din garnizoana Caracal, cărora le-a mulţumit pentru modul în care militarii şi-au îndeplinit misiunile în ţară şi teatrele de operaţii şi a reiterat faptul că, pentru conducerea M.Ap.N., resursa umană este cea mai importantă valoarea a Armatei României”, mai arată Ministerul.

În comunicat se mai precizează că Gabriel Leş a spus că există toate premisele pentru ca unele dintre proiectele majore de înzestrare demarate deja să fie finalizate în perioada imediat următoare, astfel încât militarii să îşi îndeplinească misiunile cu tehnică performantă. „Este al treilea an în care M.Ap.N. are alocate două procente din PIB. Armata trebuie să aibă în dotare cele mai performante echipamente pentru a-şi îndeplini obiectivele şi misiunile asumate în cadrul NATO şi al parteneriatului strategic cu SUA”, a concluzionat ministrul apărării naţionale.

Politica