Orașul Brezoi, primul din județ cu autobuze electrice

Date:

Trei autobuze electrice vor fi achiziționate de Primăria Brezoi pentru transportul public din oraș. Astfel, Primăria Brezoi devine prima din judeţul Vâlcea cu astfel de mijloace de transport în comun.
Potrivit primarului Robert Schell, achiziţia se va face în cadrul unui proiect în valoare de 3,5 milioane de euro, al cărui contract de finanţare urmează să fie semnat vara aceasta, scrie dcnews.ro.
„Proiectul este aprobat, aşteptăm doar să fim chemaţi să semnăm contractual de finanţare şi să achiziţionăm autobuzele. Pentru început, cele trei autobuze vor asigura transportul doar în interiorul localităţii, dar intenţionăm, în măsura în care legal va fi posibil, să ne extindem şi în comunele învecinate, zonele turistice Malaia şi Voineasa. Prin această soluţie, practic rezolvăm şi o altă problemă cu care ne confruntăm de mai mulţi ani, cea a transportului elevilor la şcoală. În prezent, avem 250 de copii care sunt transportaţi cu trei microbuze şcolare, insuficiente însă, acestea fiind nevoite să facă câte 2-3 drumuri pentru a-i aduna pe toţi, iar de cele mai multe ori, elevii călătoresc înghesuiţi”, a spus edilul.
Potrivit sursei citate, el a mai afirmat că în cadrul proiectului, pe lângă achiziţionarea celor trei autobuze, vor fi realizate şi staţiile de alimentare ale acestora, un depou, precum şi 15 kilometri de piste de biciclete.

 

Share post:

 

Popular

ULTIMA ORĂ
Recente

DOLJ.LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 15.08 – 21.08.2022

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...

VÂLCEA. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 15.08 – 21.08.2022

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...

Accident între trei olteni și un teleormănean. Unul dintre ei, la spital

Un șofer de 72 ani, din județul Dolj, a...

Diana Şoşoacă, executată silit

Diana Şoşoacă este executată silit de ANAF. Senatoarea nu...