joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Adopția Sorinei, valabilă. Procurorul Pițurcă, în funcție

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au respins, joi, cererea de revizuire a adopţiei internaţionale în cazul Sorinei. Astfel adopția fetiţei din Baia de Aramă rămâne valabilă. Pe de altă parte, tot joi, CSM a decis ca Maria Pițurcă, procurorul care a luat-o cu forța pe fată din casa din Baia de Aramă, să rămână în funcție.

Revizuiea adopției fusese cerută de procurorul general al României. Decizia Curții de Apel Craiova este definitivă, iar Sorina este, cu acte, a familie Săcărin, familie de craioveni care trăiește în SUA.
„S-a dezbătut cererea de revizuire formulată de procurorul general al României împotriva deciziei definitive prin care s-a încuviinţat adopţia. (…) Soluţia s-a pronunţat, cererea de revizuire a procurorului general a fost respinsă ca inadmisibilă. Hotărârea e definitivă, fără cale de atac. În acest proces nu se mai poate face nimic. Doar făcută o nouă cerere de revizuire când vor exista hotărâri definitive de condamnare pentru persoanele care au săvârşit infracţiune în acest dosar de adopţie. Rămâne să se judece şi cererea formulată de noi, cerere prin care am solicitat anularea adopţiei”, a declarat Victor Dumitrică, avocatul familiei Şărămăt, familia care a crescut-o pe Sorina.
Potrivit acestuia, în dosarul în care Curtea de Apel a respins cererea de revizuire, familia Șărămăt avea calitatea de intimat, cererea fiind a procurorului general.
O altă cerere similară a fost depusă de asistentul maternal, la Tribunalul Dolj, aceasta având termen în 27 iulie.
La Judecătoria Slatina urmează să se judece în data de 20 iulie ordonanţa preşedinţială pentru a se decide dacă Sorina poate pleca din ţară, în SUA, împreună cu familia adoptivă.
Pe de altă parte, Secţia pentru procurori în materie disciplinară a CSM a respins, joi, solicitarea Inspecţiei Judiciare de suspendare a Mariei Piţurcă, procurorul care a luat-o cu forţa pe Sorina, din casa în care a crescut.
Inspecția Judiciară a anunțat, pe 2 iulie, că a început cercetarea disciplinară față de procurorul Maria Pițurcă, pentru manifestări ce dăunează prestigiului justiției, și a cerut suspendarea sa din funcție până la finalizarea anchetei.

Sorina a fost luată cu mascaţii, la sfârșitul lunii trecute, din casa din Baia de Aramă în care locuia. Scenele, filmate de familie, sunt greu de privit. Adulţi care ţipă, adulţi care trag de fata de 8 ani, copii speriaţi. Sorina se zbate în mânile procurorului Maria Piţurcă, de la Parchetul Curţii de Apel Craiova, care a mers la faţa locului pentru a o lua pe fată şi a o preda familiei care a adoptat-o. Fata este târâtă până la o maşină în care este băgată cu forţa. Procurorul Maria Pițurcă a susținut că a acţionat legal şi că a încercat să nu o bruscheze.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica