Inundații în Mehedinți. Oameni evacuați din case

Mai multe zone din județul Mehedinți sunt afectate de precipitațiile căzute duminică seara, când s-a întegistrat o cantitate mare de precipitații într-un timp foarte scurt, informează CJ Mehedinți. Cinci oameni au fost evacuați din locuințe.
„Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu și prefectul județului Mehedinți, Nicolae Drăghiea au mers la Malovăț, acolo unde apele au inundat DN 67, dar și în localitatea Ghelmegioaia, unde acumularea de precipitații a pus în pericol mai mult gospodării, fiind nevoie ca cinci persoane să fie evacuate.
Președintele CJ Mehedinți și reprezentantul Guvernului în teritoriu evaluează în timp real situația și gestionează intervențiile astfel încât să se elimine cât se poate de repede efectele produse de aversele torențiale. La fața locului sunt mai multe echipaje de pompieri care intervin în sprijinul oamenilor și pentru evacuarea apei”, potrivit CJ Mehedinți.
Angajații Secției Drumuri Naționale Severin intervin acum pe mai multe sectorare de drum pentru eliminarea efectelor viiturilor produse pe mai multe sectoare din Mehedinți.

Localitățile Șișești, Malovăț, Căzănești şi Husnicioara au fost duminică seara, între orele 20.45 – 21.15 sub avertizare COD ROȘU de precipitații.

Populare

Recomandări

Protest cu pudră de cacao și noroi aruncate pe bazilica Sfântul Marcu din Veneţia

Activişti pentru climă au folosit extinctoare de incendiu pentru...

E oficial! Show-ul „Chefi la cuțite” revine

Antena 1 a anunțat că show-ul „Chefi la...

Peach Fuzz, culoarea anului 2024

Culoarea anului 2024 de la Pantone este PANTONE 13-1023...