vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Stadion de Atletism în Craiova în 2020

Lucrările la Stadionul de Atletism ce urmează a fi ridicat lângă Stadionul Ion Oblemenco au fost reluate şi, potrivit constructorului, vor fi gata la termen, adică în mai 2020.

Lucrările la acest stadion au început în 2015 şi trebuiau finalizate în 2016, pânza freatică a pus însă probleme constructorilor, a precizat, joi, primarul Craiovei, Mihail Genoiu.
„A fost idea de a se muta pista de atletism de pe vechiul stadion Oblemenco într-o altă locaţie. Iniţial a fost gândită o pistă de atletism şi un teren de fotbal de antrenament, însă lucrările s-au derulat destul de greoi datorită unei probleme cu care se pare că ne confruntăm în continuare, pânza freatică. A fost un mare impediment pe toată perioada execuţiei şi s-a accentuat odată cu începerea execuţiilor la stadionul de fotbal. În momentul în care au început lucrările acolo, pânza freatică a făcut ca în această zonă lucrările să fie aproape imposibil de realizat. (…) S-a făcut un studiu geotehnic şi a rezultat necesitatea introducerii a 400 de stâlpi cu diametru de 0,5 metri şi cu o lungime de 6 metri care au fost introduşi în pământ pentru a stabiliza terenul în acea zonă” a spus Genoiu.
Ulterior, s-a decis refacerea proiectului astfel încât stadionul de atletism din Craiova să poată găzdui competiţii internaţionale.

Noul proiect a fost scos la licitaţie în 2018, iar contractul a fost câştigat de Recon. Primăria a contractat şi consultanţă de specialitate, din Germnaia, la solicitarea Federaţiei de Atletism.
„Practic, în gândire, la ora aceasta, nu ar trebui să existe nici o fisură. Consultantul va fi cel care va da startul şi va fi cel care va marca şi finish-ul în momentul în care vom avea acreditarea. Sperăm că sunt luate în calcul toate problemele legate de pânza freatică pentru că de atunci şi până acum oricum am aflat foarte multe lucruri, sunt luate în calcul atât în construcţia stadionului de atletism, cât şi în gazonul care va însoţi stadionul de atletism”, a mai spus primarul Genoiu.
Administratorul public al oraşului, Sorin Manda, care este şi preşedintele Asociaţiei Judeţene de Atletism a precizat, la rândul său: „Eu cred că constructorul, cu care avem un istoric bun în relaţiile contractuale, va termina în teremenul asumat în contract acest stadion. Chiar şi în lipsa condiţiilor rezultatele cluburilor din Craiova au fost unele excepţionale, avem atâtea titluri naţionale, atâtea participări la campionatele europene şi mondiale. Va fi singurul stadion de atletism din România conform cu toate cerinţele IAAF, baza federaţiei române de atletism va trebui să fie aici, toate campionatele naţionale vor trebui să fie aici”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Proiectul are o valoare de aproximativ 45 milioane lei, cu TVA. Va fi realizată o pistă de atletism de 400 metri, dar şi una de 200 metri pentru încălzire. În plus va fi ridicată o clădire pentru vestiare, ulterior fiind realizată şi o sală în care atleţii să se poată antrena pe timpul iernii.

Politica