Gorj. 48,62%, prezența la europarlamentare, 36,83%, cea de la referendum

Gorjul a înregistrat cea mai mare prezență la urne pentru europarlamentare din ultimii 12 ani. Nu numai interesul pentru acest scrutin este istoric, ci și rezultatele sunt surprinzătoare, scrie gorjeanul.ro

Județul roșu, cum a fost numit în ultimele două decenii, s-a decolorat puțin, mai ales pe partea dreaptă. Asta poate și pentru că, ieri, mai multe comune din Gorj, dar și municipiul Motru ca și satele componente, localități fără obiective culturale, au primit vizita turiștilor ,,electorali”. Motru, și mai ales secția 58 și Roșiuța, este în top în privința numărului mare de electori în listele suplimentare, asta urmare a minerilor care au votat pe raza municipiului, la ieșirea din cariere, dar și Bustuchinul se laudă cu un număr mare de votanți în listele suplimentare. În această comună a câștigat ALDE, primarul preluând culoarea acestui partid, pe locul al doilea aflându-se PSD. În comune ca Prigoria și Fărcășești, cu edili liberali, au câștigat roșii, liberalii fiind pe locul doi, respectiv trei după ALDE.

Potrivit aceleiași surse, în timpul votării s-au înregistrat și câteva incidente. Astfel, poliţiştii încă anchetează furtul unei ștampile de vot, în cauză deschizându-se dosar penal pentru furt, deocamdată cu autori necunoscuți, după ce o ştampilă de vot din secţia 131 din Baia de Fier a dispărut. Sesizarea a fost înaintată de Biroul Electoral Judeţean. Au mai fost cetățeni sancționați pentru utilizarea abuzivă a 112 și un incident la Novaci cu un lider al USR-PLUS, scos afară din secția de votare.

Liderii PSD Gorj, consideră că au câștigat alegerile în Gorj dar așteaptă numărătoarea din procesele verbale. Liberalii au obținut și ei un scor peste cel obișnuit la nivel de Gorj, în timp ce surpriza a fost USR-PLUS. Pro România și ALDE au depășit pragul electoral în Gorj, potrivit datelor estimate de ambele partide la închiderea urnelor.

Populare

Recomandări

Vâlcea. Turiști blocați la Cozia. Un copil de 1 an și jumătate între aceștia

Un grup de 4 persoane, printre care un copil...

Craiova. Trei frați, acuzați de proxenetism cu minore

Trei frați cunoscuți în lumea interlopă din Craiova au...

Gala fotbalului doljean, la Craiova

Tinerii fotbaliști doljeni, dar și antrenorii lor, reprezentanți ai...

45 de ani de închisoare, după ce a încercat să recreeze crimele odiosului Jeffrey Dahmer

Criminalii în serie și atrocitățile lor produc nu doar...