vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

„Avem misiunea, deloc ușoară, să demonstrăm că normalitatea este alta”

Astăzi la sediul PNL Dolj a avut loc o conferință de presă, ultima înaintea alegerilor de duminică. Președintele PNL Dolj Ștefan Stoica a afirmat că aceste alegerile au o încărcătură mai mare decât de obicei, pentru că de votul de duminică depinde nu doar ce se întâmplă în Parlamentul European. ”Votul de duminică poate fi un vot care să dea un semnal pentru schimbarea majorității în Parlament României.” a spus liderul liberalilor doljeni. El a mai adăugat că referendumul este un semnal că românii nu mai acceptă ca justiția să fie acaparată de PSD.

Președintele PNL Craiova, senatorul Mario Ovidiu Oprea s-a referit la momentul aniversar de astăzi prin care s-a marcat împlinirea a 144 de ani de la înființarea PNL. ”Este nu doar un motiv de sărbătoare, ci și o obligație. La noi democrația s-a transformat într-un preș de care se șterge PSD, iar aniversarea de azi ne face să remarcăm anormalitatea în care trăim. Avem misiunea, deloc ușoară, să demonstrăm că normalitatea este alta. Țin să reamintesc că acum mulți ani de zile Craiova s-a dezvoltat uluitor sub conducerea liberală, Craiova a avut 16 primari liberali – printre care cel mai important a fost Nicolae Romanescu.” A mai spus senatorul liberal.

Referitor la așa-zisa inaugurare a lucrărilor la drumul expres Craiova-Pitești, Ștefan Stoica a spus că a fost o mascaradă.”Nu există studiu de fezabilitate valabil, nu există proiect, nu există niciun aviz, nu a fost predat amplasamentul. Nu există nimic. Dacă un craiovean ar face așa ceva pe un drum public, să intervină fără a avea avizele necesare, ar fi imediat amendat. Dar când acest lucru este făcut de pesediști, ei nu pățesc nimic. ”Liderul liberalilor doljeni a mai spus: ”Claudiu Manda spunea că încep lucrările la două tronsoane din patru din cauza justiției. Nu, domnule senator, nu din cauza justiției ci din cauza incompetenților de la Ministerul Transporturilor”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Deputatul liberal Nicolae Giugea a afirmat că situația drumului expres se află în impas din cauza celor de la Ministerul Transporturilor. ”Licitația pentru cele două tronsoane de drum a fost contestată pentru că plicurile cu oferte au fost deschise înainte de expirarea termenului limită”. Nicolae Giugea a mai spus că acum 6 luni erau anunțate lucrările de reparații ale Podului peste Olt. ”De atunci nu s-a mai auzit nimic despre acest proiect, pentru că și-au dat seama că asta ar fi însemnat ca tot ce este în dreapta Oltului să se transforme într-o insulă.”

Nicolae Giugea a acuzat TVR Craiova că devenit televiunea de casă a PSD-ului. ”Jurnalele de știri ale acestui post de televiziune s-au transformat în emisiuni electorale, cu încălcarea legislației în domeniu. De aceea, voi sesiza CNA-ul în legătură cu acest subiect.” a mai spus Nicolae Giugea. El le-a mai amintit craiovenilor că toți parlamentarii PSD au ieșit din sală când a fost discutat amendament propus de el la bugetul pe acest an prin care cerea bani pentru centura de sud a Craiovei.

Europarlamentarul Marian Jean Marinescu a declarat ”Acești indivizi fie că sunt de la PSD, ALDE sau UDMR, au demonstrat că au o impresie foarte proastă despre români. Să pui două borduri pe câmp și să spui că așa ai început lucrările, îneamnă să ai o părere foarte proastă despre oamenii cărora te adresezi. De aceea, românii trebuie să iasă la vot să le arate că se înșeală. Dacă românii vin în număr mare la vot, UDMR-ul va avea o problemă și este posibil să nu intre în Parlament.” Ca urmare Marian Jean Marinescu a făcut un apel către craioveni ”Veniți la vot și votați orice, dar nu PSD-ALDE-UDMR”.

Biroul de presă al PNL Dolj

Politica