vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Angajări puține după bursă

116 şomeri mehedinţeni au fost angajaţi în urma Bursei Generale a Locurilor de Muncă, care a fost organizată pe 12 aprilie, de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM).

Prin această măsură activă de combatere a şomajului s-a oferit posibilitatea persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă de a se întâlni în mod direct cu agenţii economici angajatori şi de a purta discuţii preliminare înaintea interviului propriu-zis (concurs, probă de lucru), scopul final fiind angajarea unui număr căt mai mare de persoane pe locuri de muncă corespunzătoare pregătirii lor profesionale. Pentru depistarea unui număr cât mai mare de locuri de muncă, care să acopere o gamă cât mai diversă de meserii, din diferite domenii de activitate, au fost contactaţi peste 150 agenţi economici. În ziua desfăşurării bursei generale a locurilor de muncă (12.04.2019), au fost prezenţi 75 agenţi economici care au furnizat tuturor solicitanţilor informaţii referitoare la condiţiile de ocupare a locurilor de muncă, numărul participanţilor fiind de 210 persoane, dintre acestea 161 fiind selectate în vederea încadrării în muncă.

Ca urmare a evaluării finale privind rezultatele obţinute in urma organizării acestei burse generale a locurilor de muncă, un număr de 116 persoane (8 şomeri indemnizaţi si 108 şomeri neindemnizaţi) au fost angajate datorită participării la această acţiune”, arată AJOFM Mehedinţi într-un comunicat de presă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cele 116 persoane au fost angajate în domenii precum industria prelucrătoare, uşoară, hoteluri şi restaurante, construcţii, alimentaţie publică, comerţ, transporturi, diferite activităţi de prestări servicii.

În ceea ce priveşte repartizarea pe grupe de vârsta a persoanelor care şi-au găsit un loc de muncă ca urmare a participării la bursa generală a locurilor de muncă din data de 12 aprilie 2019, 10 dintre acestea au până în 25 ani, 25 au vârsta cuprinsă în intervalul 25-35 ani, 35 au vârsta cuprinsă în intervalul 35-45 ani, iar 46 au vârsta peste 45 ani”, mai arată AJOFM Mehedinţi.

Politica