vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiovenii din Malu Mare, din zona Lămâiţei, aşteaptă lumină

Craiovenii care locuiesc în zona Lămâiţei din Malu Mare aşteaptă de şapte luni să aibă energie electrică în casă. Situaţia a fost semnalată de Anişoara Stănculescu, vicepreşedintele ALDE Dolj, care a făcut, joi, o vizită la faţa locului.

Ea afirmat că acţiunea nu este una electorală şi că a mers în zonă la solicitarea cetăţenilor.

În această zonă sunt aproape 30 de familii care nu au curent electric şi nici căldură. Sunt gravide, copii, bătrâni, sunt oameni care nu trăiesc în secolul XXI. (…) Cred că primarul din Malu Mare trebuie să vină urgent în întâmpinarea solicitărilor legitime ale cetățenilor de aici, să-i trateze cu respect și să finalizeze grabnic racordarea la rețeaua electrică. Oamenii nu au memorie scurtă, domnule primar! Nu e normal ca oamenii să plătească impozite dar să nu beneficieze de curent”, a afirmat Anişoara Stănculescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Lucrurile se mişcă foarte greoi. Am fost aproape săptămânal la Primărie, nu s-a putut face nimic. Tot timpul s-a găsit câte o piedică. Din octombrie a fost instalat un transformator. Acum au spus că Luxten nu a dat ofertă de preţuri”, a spus unul dintre locuitorii din zonă.

O femeie l-a completat: „Am fost plecată în Franţa, m-am întors acasă. Vorbim despre integrarea tinerilor care au plecat din România, cumsă mă întorc cu un copil de patru ani în România. Suntem din noiembrie acasa. Nu mai vrem să plecăm, dar cum putem sta cu copilul aici?”

ALDE Dolj solicită tuturor factorilor implicați-primărie, constructori- să finalizeze lucrările de racordare la energie electrică a familiilor din această zonă și să nu mai poarte oamenii cu vorba sau să-i țină pe drumuri.

Invocarea unor chestiuni birocratice  nu ține loc de responsabilitate pentru viațacomunității locale și pentru traiul decent al locuitorilor ei”- a mai precizat Anișoara Stănculescu

ALDE Dolj îi incurajează pe toți cetățenii care întâmpină probleme în raport cu autoritățile să nu ezite să apeleze la toate mijloacele legale pentru a-și apăra drepturile și interesele legitime.

Politica