joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gheorghe Stan, noul judecător la CCR din partea Camerei Deputaţilor

Camera Deputaţilor a votat, marţi, pentru numirea lui Gheorghe Stan, şef al Secţiei de Investigaţie a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), în funcţia de judecător al CCR, în locul lui Ştefan Minea, al cărui mandat expiră pe 15 iunie, scrie Mediafax.

Camera Deputaţilor a votat, marţi, numirea unui nou judecător CCR dintre candidaţii propuşi de partide. Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a adoptat, anterior, raport favorabil pentru toţi cei trei candidaţi la funcţia de judecător al CCR. Pentru acest post s-au înscris şeful SIIJ, Gheorghe Stan, propus de PSD, deputatul PNL Ioan Cupşa şi avocatul Vlad Ştefan, propus de USR. Urmează ca o singură persoană să fie votată în plenul Camerei Deputaţilor, în această după-amiază, pentru a ocupa postul vacant de la CCR.
Raportul a fost adoptat de Comisia juridică cu 25 de voturi „pentru” şi două abţineri. Camera Deputaţilor urmează să decidă, în plenul de marţi, care va începe la ora 10.00, votul final fiind la ora 12.00, persoana care va fi validată poentru postul de judecător al Curţii Constituţionale.

Politica