joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Patru pacienţi de la SJU Drobeta, au murit în urma infecţiilor nosocomiale

Patru pacienţi internaţi la Secţia ATI a Spitalului Judeţen de Urgenţă (SJU) Drobeta Turnu Severin au murit, la sfârşitul lunii trecute, aceştia fiind confirmaţi cu infecţii nosocomiale cu Acinetobacter. Potrivit Ministerului Sănătăţii, unul dintre pacienţi era purtător la momentul internării.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi a transmis o informare ministerului în care arată că toţi pacienţii aveau afecţiuni grave, cronice precum: diabet, bronhopneumopatie, encefalopatie hipercapnică, poliglobulie, insuficienţă renală, sindrom de citoliză hepatică, insuficienţă cardiacă.

Doi dintre ei prezentau la examenul bacteriologic din exudatul bronşic efectuat la internare Acinetobacter, respectiv Kebsiella Spp. Cei 4 pacienţi au decedat din cauza afecţiunilor preexistente, potrivit reprezentanţilor Ministerului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La ATI se fac noi dezinfecţii.

Deoarece la testele de autocontrol efectuate de unitatea sanitară nu a fost evidenţiată niciodată prezenţa Acinetobacter, neputându-se depista sursa de infecţie, Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu-Severin a decis închiderea temporară a activităţii sectorului septic al secţiei ATI, din după-amiaza zilei de 03.05.2019 pentru efectuarea operaţiunilor de curăţenie şi dezinfecţie a întregului sector septic.

Ministerul Sănătăţii a cerut Direcţiei de Sănătate Publică Mehedinţi să verifice modul în care Spitalul Judeţean a respectat procedurile în acest caz şi a solicitat ca mâine, 7.05.2019, după finalizarea activităţilor de dezinfecţie, Direcţia de Sănătate Publică Mehedinţi să se deplaseze la Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu-Severin pentru a preleva probe din secţia de ATI. În funcţie de rezultatele acestor probe se va decide reluarea activităţii”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii.

Politica