miercuri, iulie 24, 2024

Ultima ora

Sport

PSD Dolj, miting cu 40.000 de oameni, între care primari de la alte partide

Cel puţin 40.000 de oameni sunt aşteptaţi la mitingul PSD, ce va avea loc, vineri, în centrul Craiovei, 14 dintre ei fiind primari ai altor partide, unii de la PNL, care, de acum, susţin PSD. Edilii nu îşi fac însă carnet de partid, ca să nu-şi piardă funcţiile. Ei au fost prezentaţi, joi, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută de preşedintele social-democraţilor doljeni, Claudiu Manda.

Preşedintele PSD Dolj, Claudiu Manda, a afirmat că toţi membrii de partid care vor lua parte la mitingul ce va avea loc vineri după-amiază în centrul Craiovei vor fi îmbrăcaţi în alb. Claudiu Manda se aşteaptă la 40.000 de participanţi.
„Vor fi prezenţi pe scenă lideri din Oltenia, primii 20 de candidaţi, sau care dintre ei pot ajunge, persoane din conducerea organizaţiei naţionale şi din guvern. Suntem în faza de precampanie şi cred că ar trebui să le spunem oamenilor noştri de ce candidăm, ce ne propunem şi să ne asumăm în faţa craiovenilor şi doljenilor o serie de obiective, o obligaţie pe care să o aibă toţi candidaţii pentru Parlamentul European”, a declarat preşedintele PSD Dolj, Claudiu Manda.

La miting vor fi prezenţi şi primarii altor partide care au decis să susţină PSD.
„Înainte de unele alegeri arătăm şi cu ce ne întărim. Astăzi, aici, alături de mine, sunt 14 primari din judeţul Dolj, care nu erau la Partidul Social Democrat, 14 primari care rămân la partidele lor pentru a nu-şi pierde mandatul, dar cu care am convenit ca de aici înainte să mergem împreună şi să ne susţinem reciproc. O parte dintre aceştia sunt foşti coechipieri sau au candidat pe liste comune şi mă refer la primari UNPR, sunt primari de la PNL care au gândit că sunt mai bine reprezentaţi de PSD şi de dialogul pe care îl au cu PSD. Mai sunt câţiva primari pe care s-ar putea să îi prezentăm în perioada următoare”, a afirmat Claudiu Manda.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cei care deja s-au alăturat PSD sunt primarii din: Secu, Malu Mare, Coţofenii din Faţă, Şimnicu de Sus, Piscu Vechi, Bucovăţ, Daneţi, Teslui, Catane, Gighera, Radovan, Galicea Mare, Sălcuţa şi Mischii.
În plus, PSD Dolj a luat şi de la partenerii de guvernare, unul dintre lideri. Este vorba de Adinel Ilinca, fost vicepreşedinte ALDE Dolj, acum membru în PSD.
Claudiu Manda a mai precizat că, de la începutul anului, aproximativ 1.500 de doljeni au devenit membri PSD.
Liderul social-democraţilor de la Dolj se află pe poziţia a treia a candidaţilor PSD pentru alegerile europarlamentare. Claudiu Manda a afirmat că urmăreşte ca PSD Dolj să obţină cele mai multe voturi la alegerile din 26 mai, dintre organizaţiile partidului.

Politica