marți, martie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CSU a îngenuncheat în fața Regelui

Oltenii nu-și revin după eșecul cu FCSB și au înregistat altul: în Cupă, cu Viitorul.

CSU – Viitorul Constanța 1-2
A marcat: Bancu 6 / Houri 77, Rivaldinho 89
Craiova: Pigliacelli – Martic (66 Acka), Donkor, Kelic, Briceag – Mateiu, Cicâldău, Bic (62 Fedele) – Bancu, Carlos Fortes (65 Nuno Rocha), Bărbuț. Antrenor: Devis Mangia
Viitorul: Cojocaru – Boboc (78 Mladen), Țîru, Ghiță, de Nooijer – Houri, Băluță, Vînă – Calcan (36 Rivaldinho), Drăguș, I. Hagi. Antrenor: Gheorghe Hagi
Arbitru: Horațiu Feșnic

Eșecul cu FCSB și programarea la mijlocul săptămânii au subțiat vizibil rândurile celor care au ajuns în această seară pe Oblemenco, pentru prima manșă a semifinalelor Cupei. Mangia schimbă sistemul, dar nu și pe cel Donkor, cel mai criticat jucător după meciul de pe Arena Națională. Craiova începe perfect meciul, iar Bancu, deschis de Fortes, zguduie plasa pentru 1-0, în minutul 6. Oltenii închid bine, cel puțin în prima jumătate de oră, după care vine șansa lui Drăguș, singur cu Pigliacelli, dar șutul e la un metru și-un pic de țintă. Replica vine imediat de la Bărbuț, respinge însă portarul. Repriza îngheață, iar la vestiare juveții intră în avantaj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

CSU – Viitorul Constanța 1-2

Calificarea în finală e miză mare, așa că nici partea secundă nu e spectaculoasă. Mulțumit de cum decurge jocul, Mangia decide să mai protejeze din titulari, și-i aruncă pe teren pe Rocha și Acka, refăcând astfel cuplul Donkor – Acka din meciul cu FCSB. Cu un sfert de oră înainte de final, Donkor cere penalti la un posibil henț în careu, banca Craiovei explodează, Feșnic rămâne impasibil. Jocul se mută repede la cealaltă poartă, iar apărarea olteană e șah-mat la centrarea lui Drăguș, reluată de Houri printre picioarele lui Pigliacelli. Rocha se învârte prin careul advers, are o semi-ocazie. În ultimul minut, Hagi trimite o pasă filtrantă, Rivaldinho îl lasă în urmă pe Acka și trage pe lângă Pigliacelli pentru victorie. Așadar, Craiova – Viitorul 1-2, iar oltenii au șansa a doua la calificarea în finală.

La finalul meciului, Cristi Bărbuț a spus: „Am început bine, apoi nu am reușit să câștigăm acest meci. Nu e nimic pierdut, mai avem returul. Sper să câștigăm, să mergem mai departe. Ținând cont că jucam acasă, trebuia să câștigăm. Am făcut, normal, greșeli, altfel nu luam goluri. Sper că le vom rezolva, vom lucra la antrenament și nu vom mai primi gol. Nu știu cât contează că ei au menajat jucători, noi trebuia să fim mai încrezători și să câștigăm.

Foto arhiva

Politica