marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Profesorul condamnat pentru că a bătut un elev: “M-a insultat de mai multe ori”

Profesorul de geografie de la Şcoala Gimnazială „Gheorghe Magheru” din Caracal, Ion Cutcunel, condamnat la 9 luni de închisoare cu suspendare pentru că, în toamnă, a bătut un elev, îşi recunoaşte fapta, dar spune că a fost provocat de copil.

„Elevul respectiv m-a insultat de mai multe ori. Am mai avut cu el înainte mai multe discuții legate de faptul că inclusiv pe ceilalți colegi i-a incitat să chiulească de la ore, să stea pe teren, să joace fotbal. Acum pot să vă spun că elevul vine la școală, nu sunt un profesor răzbunător. Dimpotrivă, am făcut toate demersurile să ne înțelegem pe cale amiabilă, i-am pus note. Îmi pare rău că nu am fost mai cumpătat în dimineața aceea”, a spus Ion Cutcunel.

Profesorul nu este însă la prima abatere. Reprezentanţii şcolii spun că „în decursul anilor, profesorul a mai fost sancționat pentru limbaj violent și comportament violent la adresa colegilor și copiilor, și a fost sancționat, mergând de la reducerea salariului până la acordarea unui calificativ scăzut”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cu toate acestea, prin decizie a instanţei, Ion Cutcunel predă încă la şcoala din Caracal. Se aşteaptă o soluţie definitivă în cazul său, decizia data de Judecătoria Caracal, cu privire la condamnarea sa la 9 luni de închisoare, cu amânare pentru un termen de supraveghere de doi ani, pentru purtare abuzivă, nefiind definitivă.

Pe durata termenului de supraveghere de 24 de luni el ar trebui să respecte o serie de măsuri.

„În baza art. 85 al. 1 C.p., obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: – să se prezinte la Serviciul de probaţiune de pe lângă Tribunalul Olt, la datele fixate de acesta, – să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, – să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile – să comunice schimbarea locului de muncă, – să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă”, se arată în decizia instanţei.

Ion Cutcunel a fost găsit vinovat de purtare abuzivă după ce, anul trecut, i-a aplicat mai multe palme unui elev şi i-a spart buza. Acesta din urmă şi-a scos documente medico-legale şi l-a reclamat pe dascăl.

Politica