Conecteaza-te cu noi

Breaking News

1,7 milioane euro prejudiciu. Executor judecătoresc, acuzat de înşelăciune

Publicat

pe

Un executor judecătoresc este acuzat de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova de 19 fapte de înşelăciune, delapidare, dar şi fals în acte.

Între altele, acesta a luat bani de la mai multe persoane penru imobile pe care el promitea că le va vinde acestora.

Potrivit procurorilor, 32 de persoane i-au căzut victime, prejudiciul total creat de acesta ridicându-se la suma de aproximativ 8.293.171 lei (cca. 1.700.000 euro).

Astfel, anchetatorii arată că „în perioada 2015 – 2018, inculpatul D.M.: în calitate de executor judecătoresc a întocmit, în cadrul unor dosare de executare, acte nelegale de executare, prin care a atestat că anumite persoane fizice au depus sume de bani, cu titlu de preţ/avans preţ, pentru cumpărarea unor imobile aflate în procedura de executare – cu menţiunea că unul şi acelaşi imobil, ce făcea obiectul executării silite, a fost înstrăinat mai multor persoane vătămate,  fără însă a distribui preţul creditorilor din dosarele de executare; în calitate de executor judecătoresc, în cadrul BEJ D.M., şi-a însuşit din conturile de consemnare ale BEJ D.M., pe care le gestiona, prin viramente în conturile curente ale acestui birou şi în conturile personale, prin retrageri în numerar, sume importante de bani încasate de la debitorii din dosarele de executare sau de la terţe persoane participante la procedurile de licitaţie publică reale sau fictive, organizate de inculpat în cadrul acestor dosare; în calitate de persoană fizică, dar folosindu-se de calitatea sa de executor judecătoresc şi fost procuror, a încheiat cu diverse persoane fizice promisiuni notariale bilaterale de vânzare – cumpărare, prin care promitea să le vândă imobile situate în mun. Craiova, asupra cărora urma să dobândească dreptul de proprietate în baza unor alte promisiuni bilaterale de vânzare – cumpărare încheiate de el cu proprietarul S.C. S.T. S.R.L., cu menţiunea că unul şi acelaşi imobil a fost promis de inculpatul D.M. mai multor persoane, încasând totodată şi preţul acestuia de la fiecare dintre aceste persoane”.

Procurorii mai arată că executorul a convins unele dintre persoanele vătămate că are informaţii reale cu privire la imobile aflate în procedurile de executare, astfel încât le poate transfera dreptul de proprietate asupra acestor imobile, în schimbul unui preţ avantajos în raport cu preţul pieţei, determinând aceste persoane să-i remită sume importante de bani cu titlu de preţ/avans preţ.

Procurorii au propus arestarea preventivă a bărbatului, însă în lipsă, întrucât inculpatul nu a fost de găsit, iar instanţa a acceptat-o

Acesta este acuzat de „săvârşirea următoarelor infracţiuni: 15 infracţiuni de înşelăciune prev. de art. 244 alin. 1 şi 2 C.p., 4 infracţiuni de înşelăciune în formă continuată, prev. de art. 244 alin. 1 şi 2 C.p., cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.p., o infracţiune de delapidare în formă continuată prev. de art. 295 C.p., cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.p., o infracţiune de fals în înscrisuri sub semnătură privată prev. de art. 322 C.p., 4 infracţiuni de abuz în serviciu în formă continuată prev. de art. 297 alin. 1 C.p., cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.p., o infracţiune de abuz în serviciu prev. de art. 297 alin. 1 C.p., 2 infracţiuni de abuz de încredere prev. de art. 238 C.p., o infracţiune de fals în declaraţii în formă continuată, prev. de art. 326 C.p., cu aplic. art. 35 alin. 1 C.p., toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.p.”, conform procurorilor caioveni.

© 2022. Toate drepturile rezervate.