vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcea. Incendiu puternic de pădure, în Malaia. A fost solicitat sprijin aerian

Peste 50 de pompieri şi pădurari au acţionat, duminică, pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o pădure din comuna Malaia în cursul dimineţii, suprafaţa afectată fiind de peste 12 hectare, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea.

Un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie a fost trimis luni dimineaţa de la Bucureşti şi va interveni pentru stingerea incendiului de pădure din zona Malaia, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea, Octavian Fulger.

„Elicopterul este prevăzut cu un dispozitiv de tip Baby Bucket, care permite transportarea unei cantităţi mari de apă. Sursa de alimentare este râul Olt, intervenţia urmând să aibă loc atât cât va fi nevoie pentru stingerea tuturor focarelor. În această dimineaţă, s-au reluat operaţiunile de stingere cu 27 de cadre de la ISU şi 45 de angajaţi ai serviciului de voluntari din Malaia şi ai ocoalelor silvice din zonă. Intervenţia este îngreunată de vântul care suflă cu o intensitate medie şi care înteţeşte focarele existente, de terenul accidentat cu înclinaţie mare, precum şi de lipsa apei, zona afectată aflându-se la o altitudine cuprinsă între 1.400 şi 1.600 metri”, a precizat Octavian Fulger.

Policlinica Buna Vestire Craiova

El a menţionat că pe timpul nopţii, focul a fost lăsat sub supravegherea a şase persoane, existând riscul ca bucăţile de lemn aprinse să se rostogolească şi să cadă peste gospodăriile aflate la baza pădurii.

Incendiul a izbucnit iniţial pe circa trei hectare. Din cauza vântului puternic, s-a propagat pe alte câteva zeci de hectare. Zona în care s-a produs a fost cuprinsă de flăcări şi în urmă cu două zile, atunci focul fiind lichidat de pompieri după mai bine de cinci ore.

Politica