sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Anişoara Stănculescu, președinte ALDE Craiova: ”Sunt un om care crede că imposibilul poate deveni posibil”

“Cred că orașul din inima mea, așa cum îmi place mie să-i spun Craiovei, are un potențial uriaș care poate fi mai bine valorificat în anii ce vin. S-au făcut progrese, nu putem nega acest lucru, dar saltul spre un oraș de anvergură europeană nu s-a întâmplat încă.” Afirmaţia a fost făcută, pentru Jurnalul Olteniei, de preşedintele ALDE Craiova, Anişoara Stănculescu, într-un interviu pe care îl redăm în cele ce urmează.

Sunteți liderul ALDE Craiova, o femeie foarte vizibilă în spațiul politicii doljene. Cum apreciați evoluția dumneavoastră și a organizației municipale în contextul celor patru runde de alegeri care urmează în următorii doi ani?

Sunt un om dedicat proiectelor în care mă implic iar ALDE Craiova este, deopotrivă un proiect de suflet și de conştiință. Sper să rămânem pe un trend ascendent  și să câștigăm încrederea cât mai multor craioveni. Mă bucur că tot mai mulți oameni din toate cartierele orașului vin să se înscrie în ALDE. Este un semn că suntem pe drumul cel bun. Vin campanii electorale dificile. ALDE Craiova are o responsabilitate majoră pentru rezultatul ALDE Dolj în toate aceste alegeri. Sunt conștientă de acest lucru. De aceea încercăm să muncim organizat, să ne propunem ținte realizabile și să facem pași concreți pentru realizarea lor. Sunt una dintre persoanele care cred că imposibilul poate deveni posibil. Mă inspiră foarte mult una din spusele marelui aforist român, Valeriu Butulescu ”Nu cere imposibilul unei femei că s-ar putea să ți-l dea”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Veți candida la Primăria Craiova în 2020?

Va mai curge multă apă pe Jiu până atunci. Importante acum pentru noi sunt două lucruri: să luăm un scor bun și la Craiova la aceste alegeri europarlamentare, pe de-o parte și să lucrăm în continuare la Proiectul pentru modernizarea accelerată a Craiovei. Cine va fi candidatul ALDE pentru primăria Craiova vor decide membrii noștri la momentul oportun. Datoria mea ca președinte  ALDE Craiova este să  adun oameni buni în jurul nostru, să fac o organizație funcţională în cele mai mici detalii și mai cu seama să stau mult de vorba cu oamenii din oraș pentru a nu pierde  contactul cu realitatea.

Ce lipsește Craiovei pentru a fi un oraș că și Clujul, de exemplu?

Cred că orașul din inima mea, așa cum îmi place mie să-i spun Craiovei, are un potențial uriaș care poate fi mai bine valorificat în anii ce vin. S-au făcut progrese, nu putem nega acest lucru, dar saltul spre un oraș de anvergură europeană nu s-a întâmplat încă.

Cred că, spre deosebire de Cluj, nu s-a reușit că toată expertiză mediului universitar și a mediului economic privat  pe de-o parte și creativitatea tinerei generații din oraș, pe de altă, să fie fructificate la un nivel înalt. Așa s-a întâmplat la Cluj Napoca și de aceea sunt acolo unde sunt astăzi.

Un sistem de lucru performant, începând cu modul de comunicare, între autorități și ”actorii” de care vorbeam mai sus ar putea aduce acea plusvaloare orașului nostru care să ne apropie în câțiva ani de standardele Clujului.

Mergeți mult printre craioveni, în toate cartierele, ce va spun acești oameni?

Că e loc de  mai bine în viață orașului, că toate zonele municipiului ar trebui tratate cu respect egal și cu finanțare pe măsură, că birocrația este încă una mare în instituțiile locale, că problema traficului le creează un mare disconfort.

Sunteți și liderul Organizației de femei a ALDE Dolj. Am văzut că faceți evenimente diverse nu doar politice cu această organizație în care sunt implicate foarte multe doamne. De ce aleg femeile implicarea în ALDE?

Este adevărat sunt multe femei în ALDE Craiova. Femei cu profesii liberale, avocați, economiști, profesori, medici, ingineri  dar nu numai. Am încercat să le insuflu tuturor dorința de a fi o echipă care muncește împreună dar care se și distrează împreună. Avem proiecte legate de famiille dezavantajate, de curățenie și ecologizare dar și proiecte de stimulare a acccesarii fondurilor europene sau proiecte de consultanță juridică.Sunt mândră de toate aceste doamne și de modul în care s-au integrat în ALDE Dolj.

Politica