duminică, iunie 16, 2024

Ultima ora

Sport

Peste o sută de radiografii, ascunse în vestiarele a trei medici de la SJU Slatina

O anchetă a fost declanşată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina după ce, marţi, în vestiarele a trei medici ortopezi au fost descoperite 140 de radiografii ascunse. Suspiciunea este că medicii foloseau documentele medico-legale să se șantajeze unii pe alții.

Managerul Spitalului Slatina, Cătălin Rotea, a declarat că primele semne de întrebare au fost ridicate după ce unitatea medicală nu a putut pune la dispoziţia poliţiştilor o radiografie cerută în cazul unei cercetări penale. Răspunsul venit dinspre ortopezi a fost că radiografia nu mai există. Marţi, o comisie de anchetă constituită de conducerea spitalului a găsit în vestiarele a trei dintre medici nu mai puţinde 140 de filme radiologice, cel mai vechi datând din anul 2015.

„Având în vedere că la o solicitare a IPJ Olt de a le pune la dispoziţie o radiografie, Spitalul Judeţean a fost nevoit să răspundă că nu are acea radiografie, marţi, am constituit o comisie formată din directorul medical, directorul administrativ şi un consilier juridic, care să verifice motivul pentru care nu am putut pune la dispoziţia organelor abilitate o radiografie. Ca urmare, s-a făcut un control, în camera de gardă, în saloane, inclusiv în vestiarele medicilor, care au fost deschise cu cheia. În vestiarele a trei medici s-au găsit 140 de filme radiologice, radiografii ale unor pacienţi, din 2015 şi până în prezent, pentru care nu avem o explicaţie ce anume căutau acolo”, a declarat Cătălin Rotea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Medicii în vestiarele cărora au fost găsite radiografiile riscă nu doar desfacerea contractului de muncă ci chiar deschiderea pe numele lor a unui dosar de cercetare penală.

„S-a făcut un raport către Comisia de disciplină, care va analiza aceste filme radiologice, căror pacienţi aparţin, de ce nu sunt ataşate foi de observaţie, ce medici curaţi au tratat pacienţii respectivi. Comisia de disciplină, în urma unei verificări laborioase, urmează să stabilească în următoarele zile concluziile şi în funcţie de aceste concluzii, vom vedea ce măsuri de disciplină trebuie luate, de la sancţiuni administrative, desfacerea contractului de muncă şi până la plângere penală”, a mai declarat Rotea. În paralel cu controlul făcut de conducere spitalului, unul dintre medicii ortopezi vizaţi a sunat la 112 reclamând că i s-a spart vestiarul. „Poliţia municipiului Slatina s-a prezentat, a făcut constatările necesare şi a luat documentele necesare, urmând să dea curs acestei solicitări. Nu sunt probleme în ceea ce priveşte măsurile pe care spitalul le-a luat. Vom vedea de ce nişte documente medico legale stăteau în vestiarele unor medici”, a mai spus managerul SJU Slatina.

Politica