marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Proiectil de artilerie găsit de pescari

Câţiva pescari au găsit un proiectil de artilerile cu calibrul 122 mm, provenit de pe timpul conflictelor militare, în localitatea Cozia, comuna Pristol. Aceştia au sunat la 112 , dar pentru că muniţia nu poate fi manipulată pe timp de noapte, aceasta a rămas sub supravegherea unui echipaj al Poliţiei de Frontieră.

Echipajul pirotehnic al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Drobeta” al judeţului Mehedinţi a intervenit, a doua zi, pentru asanarea proiectilului care a fost transportat şi depozitat în condiţii de siguranţă, în vederea distrugerii ulterioare.

Aceasta este prima misiune de asanare a teritoriului de muniţia rămasă neexplodată din acest an, spun reprezentanţii ISU Mehedinţi care atrag atenţia cetăţenilor că, în ciuda stării avansate de coroziune, muniţiile rămase neexplodate din timpul conflictelor militare pot fi încă active şi, manevrate necorespunzător, pot provoca adevărate tragedii. Neutralizarea şi distrugerea lor se execută numai de către specialiştii pirotehnicieni din cadrul ISU, care au pregătirea şi dotarea necesară pentru această misiune extrem de periculoasă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Specialiştii ISU „Drobeta” reamintesc cetăţenilor câteva reguli ce trebuie respectate la găsirea elementelor de muniţie:

– Nu trebuie atinse, lovite sau mişcate;

– Nu trebuie ridicate, transportate şi introduse în diferite încăperi sau locuinţe;

– Nu trebuie comercializate prin agenţii de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase;

– Nu se introduc în foc;

– Nu se încearcă demontarea focoaselor sau a altor elemente componente.

Persoanele care găsesc elemente de muniţie neexplodate au obligaţia de a apela numărul unic 112, de a anunţa primăria din localitate sau cel mai apropiat post de poliţie.

Politica