vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Proxenet craiovean condamnat la 9 ani de pușcărie pentru tentativă de omor asupra tinerei pe care a exploatat-o sexual

Magistrații Tribunalului Dolj au pronunțat sentința în cazul craioveanului de 30 de ani acuzat că a exploatat sexual o tânără, iar când aceasta s-a săturat de comportamentul lui violent şi a vrut să plece, a încercat să o omoare, lovind-o în mod intenţionat cu autoturismul. Bărbatul a fost condamnat la o pedeapsă totală de 9 ani închisoare, fiind menținut după gratii. Hotărârea nu este definitivă, putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova.

Reamintim că, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Craiova anunţau, printr-un comunicat emis pe 27 aprilie 2018, că au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului Alin Marian Burtescu, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi tentativă la omor calificat, într-un dosar instrumentat împreună cu poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova. Anchetatorii au precizat, la momentul respectiv, că „în luna octombrie 2017, inculpatul Burtescu Alin Marian, în vârstă de 30 de ani, a cunoscut, prin intermediul unui site erotic, o persoană de sex feminin, în vârstă de 22 de ani, şi, speculând starea de vulnerabilitate şi naivitate a acesteia, a recrutat-o prin inducere în eroare (promisiuni de convieţuire) şi a transportat-o în diferite oraşe din ţară (Braşov, Timişoara, Piteşti, Bucureşti, Alba Iulia), în scopul de a practica prostituţia, în beneficiul lui, în apartamente, dar şi la stradă. Pe fondul comportamentului violent (fizic şi psihic) al inculpatului, persoana vătămată a hotărât să rupă relaţia cu acesta, împrejurare în care, la data de 21.04.2018 (după ce anterior o ameninţase în mod repetat cu moartea întrucât refuza să mai practice prostituţia în beneficiul lui), inculpatul Burtescu Alin-Marian s-a deplasat cu un autoturism în zona în care victima practica prostituţia – DN 65, în apropiere de comuna Pieleşti – şi, după ce a trecut prin dreptul ei de câteva ori a intrat pe acostament, în viteză, lovind-o cu partea frontală a autovehiculului. Inculpatul a părăsit locul evenimentului rutier deplasându-se la poliţie abia după câteva ore”, după cum se arată în comunicatul DIICOT Craiova. Victima a suferit o fractură de humerus, leziune ce a necesitat o intervenţie chirurgicală, imobilizarea braţului şi a  implicat pentru vindecare un număr de 55 de zile de îngrijiri medicale.

Bărbatul a fost arestat preventiv, iar procurorii DIICOT Craiova au definitivat cercetările şi l-au trimis în judecată, dosarul înregistrându-se la Tribunalul Dolj în luna mai 2018. Judecătorii de la Tribunalul Dolj, după ce au analizat cauza în camera preliminară, au dispus începerea procesului, constatând legalitatea rechizitoriului şi a probelor administrate de anchetatori: „constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DIICOT Craiova privind pe inculpatul Burtescu Alin-Marian trimis în judecată în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, prev. de art.210 alin.1 lit.a, b C.pen. şi tentativă la omor calificat, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul Burtescu Alin-Marian”, se arată în hotărârea instanţei. Pentru că inculpatul nu a mai făcut contestaţie în termenul legal, hotărârea instanţei a rămas definitivă, iar procesul a început în luna septembrie a.c.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La sfârșitul săptămânii trecute, judecătorii craioveni au pronunțat sentința în dosar. Bărbatul a fost condamnat la o pedeapsă totală de 9 ani închisoare, fiind menținut în arest preventiv: „condamnă pe inculpatul BURTESCU ALIN-MARIAN la pedeapsa de 3 (trei) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane (…) condamnă pe inculpatul BURTESCU ALIN-MARIAN la pedeapsa de 8 (opt) ani închisoare pentru săvârşirea tentativei la infracţiunea de omor calificat (…) contopeşte pedepsele principale aplicate prin prezenta sentinţă, inculpatul BURTESCU ALIN-MARIAN urmând a executa pedeapsa cea mai grea de 8 ani închisoare la care se adaugă un spor de o treime din cealaltă pedeapsă aplicată, respectiv 1 an, rezultând în final o pedeapsă de 9 (nouă) ani închisoare. (…) constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive a inculpatului BURTESCU ALIN-MARIAN şi menţine măsura arestării preventive. Deduce din pedeapsa aplicată durata reţinerii şi a arestării preventive, de la 26.04.2018 la zi. Obligă pe inculpatul BURTESCU ALIN-MARIAN să plătească părții civile Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova suma de 1.543,39 lei, reprezentând cheltuieli cu spitalizarea persoanei vătămate. Cu apel”.

 

Politica