joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

VIDEO/Nereguli la cabinetele medicilor de familie

Corpul de control al Primăriei Craiova a constatat nereguli grave la modul de administrare a spaţiilor transmise în concesiune medicilor de familie. Un control a fost demarat în urma unei sesizări venite de la cetăţeni, cu privire la faptul că în Policlinica din Craioviţa Nouă, baia pentru pacienţi arată ca după război.

Am primit o înregistrare video cu imagini surprinse la grupul sanitar. Imediat am făcut verificări şi am constatat că lucrurile stau mult mai rău decât era prezentat în acel filmuleţ. Policlinica este dată în concesiune medicilor care au cabinete acolo. Tot ei au cotă indiviză din spaţiile policlinicii, inclusiv grupul sanitar. Ei sunt cei care trebuie să ia măsuri. Nu este posibil ca pacienţii să folosească o astfel de toaletă”, ne-a declarat administratorul public al Craiovei, Sorin Manda.

Conform contractului de concesiune dintre Primăria Craiova și medicii de familie, aceștia sunt obligați “să asigure exploatarea eficace în regim de continuitate și de permanență a spațiului care face obiectul concesiunii”, spațiu care include atât suprafața cabinetului în care își desfășoară activitatea cât și cotă indiviză din spațiile comune – hol, săli de așteptare, grupuri sanitare etc, informează reprezentanţii Primăriei Craiova.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În urma verificărilor pe teren, Direcția de Patrimoniu a Primăriei Craiova a trimis somații către toate cabinetele medicilor de familie din municipiu pentru a respecta obligațiile ce le revin conform contractului de concesiune și pentru a remedia în regim de urgență toate problemele constatate, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei.

În acelaşi document se menţionează: „Conform contractului de concesiune dintre Primăria Craiova și medicii de familie, “Concedentul are dreptul să inspecteze bunul imobil concesionat, să verifice stadiul de realizare a investițiilor, precum și modul în care este satisfăcut interesul public prin realizarea activității sau serviciului public, verificând respectarea obligațiilor asumate de concesionar.” Menționăm faptul că Primăria Craiova a pus la dispoziție aceste spații și a încheiat contracte de concesiune cu medicii de familie, cabinetele acestora fiind particulare și individuale. De asemenea, menționăm că responsabilitatea autorizării spațiilor în care își desfășoară activitatea cabinetele medicilor de familie, din punct de vedere al condițiilor igienico-sanitare, le revine acestora în totalitate”.

Policlinica din Craioviţa Nouă a beneficiat de o modernizare în primul an de mandat al fostului primar al Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, anterior aflându-se într-o stare avansată de degradare. Între altele, s-au făcut finisaje interioare, dar s-a refăcut şi faţada, iar acoperişul a fost schimbat. Aici funcţionează peste 20 de cabinete medicale.

Video: Daniel Burchel

Politica