Focar de hepatită A într-o familie din Rast

Focar de hepatită A într-o familie de etnie romă din Rast. Zece copii au ajuns la spital, potrivit DSP Dolj, iar în cazul a şapte dintre ei s-a confirmat prezenţa virusului. Pentru ceilalţi se aşteaptă încă rezultatele.

Cazurile au fost depistate de mai bine de o săptămână şi cum copiii mergeau la şcoală, colegii care au intrat în contact cu ei au fost consultaţi şi vaccinaţi.

Au fost decoperite la domiciliul copiilor. Şapte dintre copii sunt ai unei familii defavorizate, ceilalţi sunt rude. Au fost la şcoală cei de la DSP, s-au luat toate măsurile, în şcoală nu mai intră persoane străine”, ne-a declarat Nicoleta Liţoiu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.

Conform reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj, nu sunt suspiciuni că ar mai fi şi alte cazuri, fiind luate deja toate măsurile de prevenţie.

Din câte am înţeles, şapte cazuri sunt confirmate. Trei copii erau suspecţi şi i-au internat şi pe ei. Se aşteaptă rezultatele anlizelor şi pentru cei trei. Persoanele care au intrat în contact cu ei au fost consultate, li s-a făcut vaccin. Dezinfecţie s-a făcut, dar spălatul pe mâini este foarte important”, a precizat, pentru Jurnalul Olteniei, dr. Ştefan Popescu, purtător de cuvânt al DSP Dolj.

Hepatita A nu reprezintă, de regulă, o afecţiune serioasă, majoritatea pacienţilor recuperându-se complet în câteva luni. Cel mai adesea, se transmite consumând alimente preparate de cineva cu infecţie care nu şi-a spălat mâinile în mod corespunzător sau le-a spălat în apă contaminată din canalizare sau prin consumul de apă contaminată.

Populare

Recomandări

Mehedinți: S-a votat bugetul și lista de investiții pe 2003, la Consiliul Județean

Consilierii din cadrul Consiliului Județean Mehedinți au aprobat, în...

Președintele CNCD, despre interzicerea femeilor la Mănăstirea Frăsinei: ”Sunt lucruri care țin de organizarea internă a cultului respectiv”

Președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, Csaba Asztalos, a...

Un copil de 7 ani, internat cu o boală extrem de rară

Un copil în vârstă de 7 ani care suferă...

Craiova: Primăria ridică alte 8 mașini abandonate

 Primăria Municipiului Craiova anunţă că va continua acțiunile de...