marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

”Eco-Student în Dolj”

În data de 31.10.2018, a avut loc acțiunea de ecologizare desfășurată în comunele Bucovăț și Vârtop din cadrul proiectului ”Eco-Student în Dolj”, inițiat de Asociația Centrul Regional de Voluntariat (C.R.V.). Această campanie de ecologizare reprezintă una dintre cele mai ample inițiative de responsabilizare civică față de mediul înconjurător din județul Dolj, la care s-au alăturat un număr considerabil de voluntari, atât tineri studenți, cât și cetățeni ai comunităților locale.

În ce constă proiectul?

Proiectul ”Eco-Student în Dolj” este finanțat din fondurile bugetului județului Dolj alocate pentru activități non-profit și își propune realizarea unei acțiuni ample de ecologizare la nivelul județului Dolj, dar și educarea spiritului civic și de acțiune locală.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Prin acest proiect, echipa de implementare își propune să atingă mai multe planuri: realizarea unei hărți a zonelor contaminate; curățarea celor mai afectate locuri; implicarea comunităților locale; corectarea comportamentelor agresive asupra mediului; promovarea atitudinii prietenoase față de mediu.

Prin implicarea benevolă a tinerilor și prin realizarea de acțiuni clare de curățare, proiectul răspunde nevoilor clare de a redresa comportamente neecologice, dar și de a oferi exemple de bună practică, în același timp realizându-se ecologizarea comunităților selectate.

Voluntarii noștri au reușit să demonstreze că puterea exemplului este cea mai importantă, adunând în câteva ore, zeci de saci plini de gunoaie din zonele afectate din cadrul celor două comune. Au fost distribuite tuturor participanților saci menajeri, mânuși, greble și mături.

Politica