Încă un deces din cauza West Nile

Un bărbat de 78 ani, din judeţul Dolj, a murit după ce în urmă cu aproape o lună a contactat virusul West Nile. Potrivit DSP Dolj, în ultima săptămână nu a mai fost confirmat niciun caz de infecţie cu virusul transmis de ţânţari. Până acum, virusul a provocat moartea a trei doljeni.

„În cadrul activităţii de supraveghere şi control a infecţiei cu virusul West – Nile care se desfăşoară la nivel naţional în perioada 1 mai – 31 octombrie, în săptămâna 42/2018, în judeţul Dolj nu au fost cazuri noi cu infecţie cu virusul West– Nile.

În cursul săptămânii raportate s-a înregistrat decesul bărbatului de 78 de ani din mediul rural confirmat cu infecţie West Nile în săptămâna 39.

Infecţia cu virusul West – Nile este transmisă prin înţepătura de ţânţar şi determină la adulţi o neuroinfecţie care în majoritatea cazurilor este subclinică, dar uneori poate prezenta şi manifestări de meningită, meningoencefalită sau encefalită cu lichid clar. Copii sub 15 ani nu sunt afectaţi.

Pentru prevenirea infecţiei cu virusul West – Nile, Direcţia de Sănătate Publică Dolj recomandă populaţiei:

–                  să evite expunerea la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi;

–                  să utilizeze substanţe chimice repelente de ţânţari;

–                  să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă;

–                  să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriilor, să îndepărteze recipientele de apă stătută.

În cazul în care o persoană prezintă semne de boală (febră, dureri de cap, astenie, vărsături, tulburări de memorie, dureri articulare sau musculare) sau alte situaţii care survin în 3-7 zile de la o posibilă înţepare de ţânţar, aceasta trebuie să se prezinte de urgenţă la medicul de familie sau (cei neasiguraţi) la cel mai apropiat cabinet medical” – DSP Dolj

 

Populare

Recomandări

George Simion, dus la secţie de poliţie! S-a ales cu dosar penal

Un scandal a izbucnit noaptea trecută, în Piața Victoriei,...

S-au modificat regulile spovedaniei! Orice gest familiar trebuie evitat

 O serie de propuneri ale Comisiei pastorale, monahale şi...

VIDEO/ Bărbat reținut după ce și-a lovit soția

Un bărbat de 37 de ani, din comuna Plenița,...

„Mai aveați puțin și stricați DrugTest-ul”. La volan cu 7 tipuri de droguri

Un șofer a fost prins la volan sub influența...