duminică, iulie 21, 2024

Ultima ora

Sport

Încă un deces din cauza West Nile

Un bărbat de 78 ani, din judeţul Dolj, a murit după ce în urmă cu aproape o lună a contactat virusul West Nile. Potrivit DSP Dolj, în ultima săptămână nu a mai fost confirmat niciun caz de infecţie cu virusul transmis de ţânţari. Până acum, virusul a provocat moartea a trei doljeni.

„În cadrul activităţii de supraveghere şi control a infecţiei cu virusul West – Nile care se desfăşoară la nivel naţional în perioada 1 mai – 31 octombrie, în săptămâna 42/2018, în judeţul Dolj nu au fost cazuri noi cu infecţie cu virusul West– Nile.

În cursul săptămânii raportate s-a înregistrat decesul bărbatului de 78 de ani din mediul rural confirmat cu infecţie West Nile în săptămâna 39.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Infecţia cu virusul West – Nile este transmisă prin înţepătura de ţânţar şi determină la adulţi o neuroinfecţie care în majoritatea cazurilor este subclinică, dar uneori poate prezenta şi manifestări de meningită, meningoencefalită sau encefalită cu lichid clar. Copii sub 15 ani nu sunt afectaţi.

Pentru prevenirea infecţiei cu virusul West – Nile, Direcţia de Sănătate Publică Dolj recomandă populaţiei:

–                  să evite expunerea la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi;

–                  să utilizeze substanţe chimice repelente de ţânţari;

–                  să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă;

–                  să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriilor, să îndepărteze recipientele de apă stătută.

În cazul în care o persoană prezintă semne de boală (febră, dureri de cap, astenie, vărsături, tulburări de memorie, dureri articulare sau musculare) sau alte situaţii care survin în 3-7 zile de la o posibilă înţepare de ţânţar, aceasta trebuie să se prezinte de urgenţă la medicul de familie sau (cei neasiguraţi) la cel mai apropiat cabinet medical” – DSP Dolj

 

Politica